Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Након победе на изборима, Србија ће бити сложна породица

У последњих десет година у Србији, годишње умре 38 500 људи више него што се роди деце. То значи да сваке године изгубимо град величине Неготина. Када томе додамо да из Србије годишње оде око 50 000 људи, долазимо до фрапантног податка да у Србији сваке године има преко 88 000 људи мање, што значи да нестане цео један град већи од Зрењанина. Стварним, а не садашњим популистичким мерама породичне политике, можемо зауставити тај негативни тренд! Да би се овакво стање променило, мора се променити и власт у Србији. Српски покрет Двери је спреман да у том правцу преузме одговорност.

    Дверима је породица и породична политика увек била на првом месту! Из тог разлога, сматрамо да су приоритетни задаци државе у наредном периоду: прогресивно смањење пореза на зараде приликом ступања у брак и за свако новорођено дете и смањење пореза на имовину за породице са више деце, формирање фонда дијаспоре за борбу против беле куге, повлашћен статус приликом запошљавања једног члана породице у којој ниједан члан није запослен, подршка родитељима да ускладе родитељство и каријеру, бесплатни уџбеници за ђаке, као и доношење Закона о заштити презадужених породица. На тај начин ће се поспешити борба против беле куге, а званични подаци говоре да је просечан број деце по породици само 1,58.

Један од проблема савремене српске породице јесте и велики број разведених бракова, који је опао само у току 2020. године, док се у свим осталим годинама повећавао. Нажалост, у исто време је и број склопљених бракова мањи. На ову појаву утиче много фактора, међу којима су лоша финансијска ситуација и општа друштвена нестабилност у којој живимо.

Када се у обзир узму сви ови подаци, долази се до изузетно поразне чињенице да ће Србија 2050. године имати само 4,5 милиона становника, што је потврдио и министар за бригу о породици Ратко Дмитровић.

Давање подршке Бошку Обрадовићу као председничком кандидату и Српском покрету Двери на предстојећим изборима је глас и за опстанак Србије и за бољитак сваке породице у Србији. А ми гарантујемо да ћемо се борити срцем за Србију и да ће након победе на изборима наша држава бити једна сложна породица.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: