Српски Покрет Двери - Лого
Search

Костић: Нова Влада и нови изазови за Србе у Црној Гори

Падом Владе бившег премијера Здравка Кривокапића долазе нова искушења за српски корпус јер се ниједна одлука у Скупштини Црне Горе више неће моћи донети без подршке скупштинске већине коју ће сада чинити и посланици ДПС-а.

    Велика очекивања грађана Црне Горе да ће дефитинитвно раскрстити са режимом и кадровима Мила Ђукановића нису се остварила. Дритан Абазовић је уз подршку ДПС-а, представника мањина али и уз свесрдну подршку међународног фактора издао изборну вољу народа Црне Горе, који је 30. августа 2020. године јасно и недвосмислено рекао да жели политичке промене и промену корумпираног система који тамо влада 30 година.

Влада Здравка Кривокапића је врло смушено и плашљиво доносила политичке одлуке и очигледно није била спремна или способна, да до краја иде у процесуирање и лустрирање појединаца из ДПС-а, за које се зна да су учествовали у многобројним криминалним радњама.

Стални и беспотребни контакти и огроман утицај страних амбасада на сада већ бившу Владу, су довели до тога да се не потпише Темељни уговор са СПЦ, одложи попис који је требао да се одржи прошле године, усвоји Декларација о геноциду у Сребреници, додатно уведу санкције Русији и још много чудних одлука које су у директној вези са грађанима Црне Горе који се изјашњавају као Срби.

Све је то у очима бирача који су августа 2020. године сменили режим Мила Ђукановића, произвело оправдану сумњу да се у Црној Гори суштински није ништа променило и да Влада чије главне ресоре води Дритан Абазовић са своја четири посланика, неће донети очекиване промене.

То се јасно видело и приликом устоличења новог митрополита црногорско-приморског Јоаникија на Цетињу прошле године, када је била огромна опструкција од првог потредседника владе, министра полиције и свих оних којима Устав и поштовање људских права нису највећа светиња.

Пошто је прекршена изборна воља грађана Црне Горе и направљена неприродна коалиција Дритана Абазовића, Мила Ђукановића и представника мањина, најпоштеније би било да се распишу ванредни парламентарни избори и тиме покаже висок ниво демократије на чему нон стоп инсистирају сви политички чиниоци.

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: