Српски Покрет Двери - Лого
Search

Обрадовић: Патриотски блок свакога дана све бројнији и јачи

Данас је у Београду одржана конференција за медије Патриотског блока, кога чине Српски покрет ДВЕРИ, ПОКС и више других патриотских удружења, а тема конференција је била проширење и приоритети Патриотског блока.

    На конференцији су говорили: Бошко Обрадовић – Српски покрет Двери, Милош Парандиловић – ПОКС, др Ђорђе Чантрак – проф. Машинског факултета БУ, Драган Добрашиновић – Усправна Србија, Саша Мратић – Нова снага Србије, Сања Вујановић – оштећени банкарски клијент, др Борислав Антонијевић – Лекари и родитељи за науку и етику, Иво Струјић – Право на избор и Братислав Симовић – Не дамо ђедовину.

Бошко Обрадовић: Посебна ми је част и задовољство да данас представим кандидате за народне посланике са изборне листе Српски покрет ДВЕРИ-ПОКС-Патриотски блок за обнову Краљевине Србије, која ће на изборима 3. априла наступити под редним бројем 11. Најпре, ту је Милош Парандиловић, заменик председника Покрета обнове краљевине Србије (ПОКС), који ће заједно са мном бити носилац наше изборне листе и на републичком и на београдском нивоу и који је једно потпуно ново лице на политичкој сцени. Истичем да су данас са нама Драган Добрашиновић, председник Усправне Србије и један од највећих стручњака за борбу против корупције, проф. др Ђорђе Чантрак са Машинског факултета Универзитета у Београду, члан Покрета за одбрану Косова и Метохије, Сања Вујановић, један од највећих бораца за права оштећених банкарских клијената, затим Братислав Симовић из удружења грађана „Не дамо ђедовину”, главни организатор блокада саобраћаја у Прељини у борби против „Рио Тинта” и одузимања земље домаћинима у томе крају. Ту је и Саша Мратић, потпредседник Нове снаге Србије на чијем челу је Никола Маленчић, један од најталентованијих младих политичара у Србији. Посебно желим да нагласим да су са нама и представници удружења грађана „Право на избор” и „Лекари и родитељи за науку и етику”, адвокат Иво Струјић и лекар Борислав Антонијевић, који ће бити наш заједнички кандидат за градоначелника Београда. Са нама су, иако данас нису били у прилици да буду физички присутни, и Димитрије Видановић из „Пиротске нове снаге“, један такође млад и талентован политичар, као и народни трибун и велики борац за заштиту животне средине Душан Митић из „Гласа народа” из Пирота. Из овог кратког прегледа могли сте се уверити да је Патриотски блок додатно проширен и ојачан, да наш тим покрива све кључне друштвене области од борбе против корупције, преко здравства и породичне политике до економског и еколошког патриотизма, као и да нас све обједињава борба за очување Косова и Метохије у саставу Србије. 

 

Бошко Обрадовић, Српски покрет Двери
Зато позивам све бираче којима су Србија, Косово и Метохија и породица у срцу да на изборима 3. априла подрже листу број 11 – Срцем за Србију!
Милош Парандиловић, ПОКС

Милош Парандиловић: Ми се залажемо за потупуну демонтажу овог паразитског система. На политичкој сцени имамо смене власти, али се суштински ништа не мења, ми и даље остајемо у једном врзином колу из кога не знамо да изађемо. Оно на чему Патриотски блок за обнову Краљевине Србије инсистира јесте да се у овој држави питају најбољи, макар то не био нико из наше коалиције, али желимо да направимо један систем који ће све нас надживети и то је оно у шта ми верујемо. Ми морамо да улажемо у домаће привреднике, а не странце који у Србију не доносе нове технологије него нас гледају као јефтину радну снагу.

др Ђорђе Чантрак, проф. Машинског факултета БУ

Др Ђорђе Чантрак: Као нестраначка личност подржао сам Патриотски блок, то је био природан избор. Када погледате програм Патриотског блока говори се о једном нормалном и здравом друштву, о повратку круне, ономе што је најосновније, а то је породица као основна ћелија друштва. Нашао сам пар речи блаженопочившег патријарха Павла које најбоље оцртавају оно што је Бошко Обрадовић рекао: “Све сам уверенији да поверење треба указати новим људима, личностима чистих руку и часног држања. Такви људи, највишег осећања одговорности, стрпљиви, спремни да разумеју, способни да разувере предубеђења, могли би да покрену решавање и најтежих питања која нам тек предстоје на свим странама, споља и изнутра”.

Драган Добрашиновић, Усправна Србија

Драган Добрашиновић: Глас за патриотски блок је глас за: чисту воду, земљу и ваздух, за здраву, а не генетски модификовану храну, за разбијање пословних картела и монопола и враћање поверења у конкуренцију и фер тржиште, за подстицаје за домаће привреднике, породичне и дугорочно одрживе бизнисе, за смањивање пореских оптерећења за привреднике, за смањење акциза на цену горива за 20%, за сузбијање корупције, за реформу пензионог система, подизање нивоа најнижиих пензија и увођење пензија за све старије од 65 година, за смањење радне недеље за жене са троје деце на 4 радна дана, односно 32 радна сата, за бесплатне уџбенике за све ученике основних и средњих школа, као и за мирну реинтеграцију КиМ у састав Србије.

Саша Мратић, Нова снага Србије

 

Саша Мратић: Нова снага Србије од свог оснивања залаже се за уједињење свих родољубивих организација и стварање снажног опозиционог патриотског савеза. Искрено се боримо за идеје и принципе у које верујемо и зато никада нећемо стављати личне интересе испред интереса Србије. Исто тако, ми подржавамо председничку кандидатуру Бошка Обрадовића зато што верујемо и знамо да ће се он свом снагом борити за Србију и српски народ ма где он живео.

Сања Вујановић, оштећени банкарски клијент

 

Сања Вујановић: У последњих 30 година на политичкој сцени Србије смењивали су се разни почитичари који су огрезли у криминалу и корупцији, мењали одела и организације али увек једни те исти су били ту. Разне државне институције које су требале да штите грађане су помагале тајкунима и страним окупаторима у овим нечастим радњама. Уместо да осигура кориснике кредита, држава осигурава банку. Ми смо одувек желели да поштено платимо своје рате и да имамо поштен однос са банком, међутим банка се са позиције моћи увек понашала доминантно и веома непоштено. За период 2016-2020. године, када је у Народној скупштини са својим посланичким клубом био Српски покрет Двери на челу са Бошком Обрадовићем, први пут је шира јавност могла да чује за наш проблем.

др Борислав Антонијевић, Лекари и родитељи за науку и етику

 

др Борислав Антонијевић: Страшни су подаци да је број рођене деце од педесетих година до 2020. године опао три пута, да је за годину дана Србију напустио скоро исти број људи колико се деце родило. Нећемо да причамо о броју умрлих зато што су у последње две године људи тровани тим цифрама да би се подигао страх који нас је одвојио од најмилијих. Радићемо на томе да задржимо нашу децу овде и да нам се повећа број новорођене деце. Србија је најлеша земља у којој се рађа најмањи број деце и наталитет нам је негативан.

Иво Струјић, Право на избор

 

Иво Струјић: Удружење родитеља „Право на избор“ се годинама бави заштитом родитеља у разним сферама друштва. Обзиром на то да је положај родитеља у Србији по овим питањима сваке године све тежи, ово удружење је схватило неопходност потребе да се на сваки начин одупре таквој тенденцији, па смо као искреног саговорника и подршку у остварењу наших циљева пронашли управо у Патриотском блоку и Српском покрет ДВЕРИ.

Братислав Симовић, Не дамо ђедовину

 

Братислав Симовић: „Не дамо ђедовину“ је грађанска иницијатива настала почетком септембра прошле године. Препознали смо проблеме који могу настати приликом изградње три велика инфраструктурна објекта у околини Чачка, а то су: ауто-путеви Прељина-Пожега и Прељина-Појате (Моравски коридор) као и планирано проширење, годинама економски неисплативог аеродрома „Морава“ у Лађевцима. Организовањем серије протеста, информисали смо јавност у Србији о проблемима приликом експропријације земљишта за градњу ових капиталних објеката, битних за бољи живот у Србији али који сами по себи не значе живот!

Инфослужба Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: