Српски Покрет Двери - Лого
Search

Београђани поново опљачкани – 1,6 милиона евра за униформе Комуналне милиције

Патриотски блок за обнову краљевине Србије одржао је ванредну конфернцију за новинаре испред Скуштине града Београда поводом најновије корупционашке афере, набавке нових униформи за Комуналну милиције у вредности 1,6 милиона евра за 550 комплета униформи.

     Саша Варинац из Усправне Србије, чланице Патриотског блока за обнову Краљевине Србије, оценио је да јавна набавка коју је спровео Град Београд за униформе Комуналне милиције преплаћена за најмање милион евра.

Грађани Београда платили су, по једном комплету униформе 2.900 евра, што је према речима Варинца, најмање 1.000 евра више од тржишне цене, и то, како је рекао, ако купујете у квалитетнијем и скупљим радњама.

Варинац је довео у питање и сам поступак јавне набавке, јер је било више жалби од стране понуђача, а такође, како је рекао, упитан је и квалитет униформи.

Варинац је навео, да су за тих милион евра грађани Београда могли добити, на пример, неопходну медицинску опрему за домове здравља, како би се листе чекања пацијената, које по некад трају и по неколико месци, смањиле.

Нестраначки кандидат за градоначелника Београда испред Патриотског блока за обнову Краљевине Србије др Борислав Антонијевић обавезао се да ће се његов тим према новцу грађана и будзету града Београда понашати домаћински, и да ће се знати где, и за шта одлази сваки динар, и да ће се увек тражиити најквалитетнија и најефтинија понуда.

„За 24 године, колико радим на Универзитетској клиници, ми смо од државе добили само четири комплета униформи, иако наша униформа не кошта ни стотину евра“, истакао је Антонијевић.

Изгледа да посао здравстевних радника није толико одговоран посао, као што је посао комуалне полиције, па нам због тога и не купују унифоррме, закључио је Антонијевић.

Носилац листе Патиотског блока за обнову краљевине Србије Радмила Васић подсетила је на корупционашке афере актуелних градских челника и указала због чега треба да дође до смене власти у Београду.

„Актуелни заменик градоначелника Београда Горан Весић, прво је на функцијама као члан Демократске странке, а од 2013. и Српске напредне странке, украо највише новца Београђана“, нагласила је Васићева.

Она је рекла да се Горан Весић поново налази на листи за Београд, иако је кандидат за градоначелника Српске напредне странке Александар Шапић обећао да никада неће сарађивати са Весићем.

„То је још једна превара и обмана грађана од стране напредњака, јер ће Александар Шапић, уствари бити нови фикус, као што је до сада био актуелни градоначелник, а Горан Весић наставиће да ради, оно што је радио и до сада, пљачкаће Београђане“, објаснила је Васићева.

Она је подсетила и на пројекте у којима је грађанима главног града отето највише новца: новогодишња јелка од 83.000 евра, музичка фонтана као и новогодишња расвета коштале су по 2 милиона евра, а реконструкција Трга Републике, према њеним сазнањима и 10 милиона евра.

„Уколико грађани на предстојећим изборима укажу поверење Патриотском блоку за обнову краљевине Србије, Горан Весић ће одговарати и ићи у затвор“, закључила је Васићева.

Патриотски блок – Тим за Београд

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: