Српски Покрет Двери - Лого
Search

Керковић: Велика је победа пред нама – Срцем за Србију!

Предизборно обраћање проф. др Тамаре Миленковић Керковић на Конвенцији Патриотског блока у Нишу

    На Конвенцији Патриотског блока за обнову Краљевине Србије Двери – ПОКС одржаној 27.марта у препуној сали Симфонијског оркестра у Нишу поред председничког кандидата Бошка Обрадовића, др Андреја Митића, интернационалног секретара Двери, функционера и председника ПОКС-а Жике Гојковића, и председника Усправне Србије Драгана Добрашиновића, Нишлијама се обратила потпредседник Српског покрета Двери и председница Градске организације Двери Ниш, проф. др Тамара Миленковић Керковић.

Обраћајући се бројним гостима, грађанима Ниша, присутном свештенству, саборцима, представницима нишке академске заједнице, посленицима културе и свим присутним симпатизерима Патриотског блока, проф. Миленковић Керковић је рекла:

„Све ове године вама се обраћам, мојим Нишлијама, топлим у слободу, мерак и у лепоту заљубљеним људима, вама који сте увек били први у борби за политичке промене. Вама се обраћам, моје Нишлије који сте одрастали на Филмским сусретима, без црвених тепиха за градоначелнике, вама који сте у шетњи Тврђавом свраћали у атељеа сликара Столета Стојковића и код браће Анђелковић, вама који знате стихове Бранкове и великих нишких песника, вама који памтите Душанову улицу без вишеспратница, који памтите Ниш без градоначелника који својим зетовима додељују станове док 30.000 људи у Нишу без струје живи, који знате да је Ниш најлепши у пролеће кад цветају бадеми, обраћам се вама који сте у Музичком клубу сваког четвртка слушали Леб и сол и Филм а Чокалију на палилулским вечерима, Нишлијама који су се заљубљивали у сенци дрвећа кога сада нема , обраћам се вама који су предах од учења налазили у Старој Србији, Галији и Златибору, и вама које су родитељи водили у хотел Ниш и Код Паше на ћевапе, без бриге хоће ли им деца из Ниша морати да беже јер посла за поштене , образоване и стручне овде нема .

Све време ове борбе сте са нама, драге Нишлије и моји драги Јужњаци а и сада сте ту пред изборе у недељу 3. априла, пред овај αγων εσχατων, одлучујућу битку за сам опстанак Србије и народа и за останак наше деце.

Обраћам се и мојим дивним саборцима са којима смо прошла много, у граду дубоко подељеним партократијом, са одузетим јавним простором, без медија, без средстава, нападани, клеветани, привођени али увек срцем за Ниш и за Србију, у овој борби Давида против Голијата. Моји су саборци увек били ту, иако је тешко бити на месту где су Двери, између садашње и између бивше власти. Све ове године борили смо се против неправде, и против дискриминације и зато је борба била радосна. Увек смо били и уз дискриминисане и опљачкане раднике и уз гладне ветеране који спавају на нишкој железничкој станици, уз мајке понижене антипородичном политиком власти, и уз десетине хиљада људи који у Нишу живе без струје, и уз предузетнике и привреднике на осиромашеном и опљачканом Југу, и у борби за фриленсере, које је власт порезима хтела да отера из Србије, и са просветним радницима, опљачканим банкарским клијентима, грађанима који се боре чист ваздух, реке и воду, и са свима који су се за отета права борили у Србији претвореној у колонију. Хвала мојим саборцима и за свако посађено дрво и за покушај да одбранимо она које су пред нама секли, и за протесте које смо покренули у Нишу, и за еколошки протест „Ниш хоће да дише“ , и за борбу да се спречи промена Устава на референдуму. Хвала саборцима на вери, нади и љубави са којом сте се борили, иако су многе битке унапред биле изгубљене. Али у многим смо биткама и победили- спречили смо да се Ниш окује у солитерске блокове, да се донесе незаконити, коруптивни и неписмени План за развој града, помогли сточарима на Сувој планини да им преживе стока и дивљи коњи, спречили прогон фриленсера, одбранили вољу Нишлија на референдуму.

Мале су победе иза нас, али је велика победа пред нама. Трећи април биће почетак нове, нормалне Србије у којој ће идеје Патриотског блока, идеје породичне политике, економског и еколошког патриотизма, равномерног регионалног развоја, обнове институција, обнова образовања и здравља нације, помоћи грађанима Србије и држави самој да поврати изгубљени суверенитет, изгубљену територију и расејано становништво.

Од наше земље , од наше једине мајке Србије, која је опљачкана, издана и дубоко подељена, створићемо сјајну земљу у коју ће се њени синови и кћери враћати, а из земље ће нам деца одлазити само на путовања.

Наш циљ није пука промена власти.

Наш је циљ промена читавог корумпираног и криминалом затрованог система.

Због тога ћемо копрупцију изједначити са издајом земље, а корумпиране функционере и званичнике казнићемо као издајнике.

Три најплаћеније професије биће: лекари , војска и просветни радници.

А када у Србију буду почела да нам се враћају деца и млади, када знање, таленат и поштен рад буду мера богатства, када нам границе буду безбедне, а људи почну да се утркују ко ће живети на нашем дивном Југу, када се пензионерима врате отете пензије, а радници почну да живе достојанствено од зарада, када нам градови постану чисти и уређени а села богата, када вода постане право сваког човека, када земља и ваздух буду неприкосновени, када домаћи привредник, предузетник и извозник постану центар државне бриге и подршке, када за државу почне да ради елита, а породица и деца буду мера успеха политичара и политике – знаћете да људи из Патриотског блока управљају Србијом.

Зато 3. априла сви на биралишта.

Заокружите број 11 на парламентарним изборима за Патриотски блок за обнову Краљевине Србије Двери – ПОКС и број 8 на изборима за председника Србије – за председничког кандидата Бошка Обрадовића.

До победе !

Срцем за слободну, здраву и богату Србију!

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: