Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: После ЕПС-а, СНС уништава и „Пошту Србије“

Након што је уништила ЕПС, Српска напредна странка се спрема да уништи још једно од најбитнијих јавних предузећа у Србији, а то је „Пошта Србије“. Један од доказа за то је потписан уговор између између Поште и тзв. Факултета друштвених наука (ФДН), односно факултета који је основао СНС како би партијски кадрови лакше дошли до факултетских диплома.

О овој крајње контроверзној приватној високообразовној институцији, чије седиште се налази у јавном предузећу „Југоимпорт СДПР”, први је у јавности говорио председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић и то још у августу 2020. године када је овај факултет назвао Мегатрендом 2, јер је 27 од 34 предавача на новом факултету дошло управо са Мегатренда. Пре неколико дана, ФДН је потписао уговор са ЈП „Пошта Србије“, по коме ће запослени у Пошти моћи да студирају на овом факултету уз упола мању школарину. Поставља се питање зашто ово или било које друго јавно предузеће, ако већ жели да подржи додатно школовање својих запослених, што поздрављамо, не потпише уговор са неком реномираном високообразовном државном институцијом а не са проблематичним приватним факултетима?

Овај чин не представља ништа друго него покушај прибављања сумњивих диплома за чланове СНС који су преко партијске везе запослени у овом јавном предузећу, како би били постављени на руководећа места јер без факултетске дипломе то не би било могуће. Са друге стране, Пошта има бројне проблеме на које су радници указивали кроз разне штрајкове последњих година и који се не решавају. Узимајући све ово у обзир, јасно је да СНС жели да уништи још једно јавно предузеће. У прилог тој тези иде и чињеница да је, попут ЕПС-а и доскорашњег директора Милорада Грчића, и директор Поште Зоран Ђорђевић партијски војник СНС, политичар опште праксе са такође крајње сумњивом дипломом. Највећи проблем са актуелном влашћу је не само криминал и корупција у врху система већ и бахатост, нестручност и неспособност кадрова владајуће странке који угрожавају опстанак водећих јавних предузећа у Србији.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: