Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Партијски кадрови уништили ГСП

Док новоизбрани градоначелник Београда Александар Шапић најављује забрану вожње аутомобила по граду ако сте сами у свом возилу, истовремено се жмури на чињеницу да је ГСП у никада горем стању и да просечан Београђанин више не може у неком оптималном временском периоду да стигне од тачке А до тачке Б.

     Наиме, расуло које влада у ГСП, а на шта Српски покрет Двери већ дуго указује, у свом корену има више проблема: вишегодишње непланско руковођење овим предузећем, партијски кадрови, све већи број возача који због лоших услова рада одлазе у иностранство, лоше одржавање возила услед недостатка делова, менаџмет који од овог предузећа прави „Потемкинова села“ пуштајући ако треба и покварена возила у саобраћај како би се створила лажна слика функционалности овог предузећа, као и мобинг и уцене „непослушних радника“ који одбијају да возе покварена и неклиматизована возила.

Такође, Двери су до сада више пута указивале на то да око 1000 људи са решењима возача или мајстора седи у администрацији ГСП-а, али су менаџмент овог предузећа, градска власт и надлежне институције остале неме на ове наше наводе, док запослени тврде да у овом предузећу плату прима и старлета Тијана Ајфон, која се, наравно, не појављује на послу. Јасно је да превелика администрација утиче на мањак возача који због обима посла и услова рада долазе преморени на посао, а често раде и додатне послове због малих плата. Ако се томе дода да такви возачи возе неисправна возила, онда је свима јасно да да се Београдом крећу темпиране бомбе.

Српски покрет Двери поставља питање надлежнима до када мисле да толеришу овакво стање у јавном превозу и да ли је за расуло које влада у ГСП довољан алиби то што су главни виновници тренутног стања партијски послушници?

Борко Пушкић

дипл. инг. друмског саобраћаја
Председник Извршног одбора Двери

 

*Извор фотографије 2: Горан Срданов/Нова.рс 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: