Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Доста је било избегавања одговорности – тражимо оставке одговорних у чачанској власти

Превише се тешких катастрофа, несрећних случајева и људских трагедија догодило у последњих неколико година у граду Чачку за које нико од надлежних у локалној власти није одговарао ни политички ни кривично.

    Упркос томе што смо поднели више кривичних пријава и тражили да надлежно тужилаштво реагује и по службеној дужности, још увек немамо епилог ко је крив за загађење Мораве или ко стоји иза пљачке и уништења ФК „Борац”, ко је одговоран за експлозије у компанији „Слобода”, ко није урадио свој део посла да се не би десиле страшне несреће у Јанчићима и Овчар Бањи? После свега неко у врху власти у Чачку мора да поднесе оставку, макар из моралних разлога.

 

Посебно забрињава што нико још увек није преузео одговорност за смрт двоје људи и озбиљно повређивање десеторо других на урушеном мосту на Морави у Овчар Бањи. Ово је постало посебно проблематично након што је у јавност процурео податак да је пре трагедије постојао прецизан налог грађевинског инспектора да мост буде стављен ван употребе и реновиран. Ко је одговоран за непоступање по овом налогу у хитном року? ЈКП „Градац“, Туристичка организација Чачка, градска управа за инспекцијски надзор или градоначелник и градско веће који би требало да контролишу рад свих делова локалне самоуправе? Просто је невероватно да месецима уназад постоји свест надлежних да мост у Овчар Бањи „има видна оштећења на приступним степеницама, (недостајућа газишта и бетон који је сатрулио)”, као и бројна друга оштећења на подашчаном поду, отворене рупе, као и оштећења на огради и пилону. Како је могуће да након свих ових сазнања мост аутоматски није затворен и забрањен за прелазак? Ко је одговоран за то?

Сматрам да је апсолутно недопустиво међусобно пребацивање одговорности са једних на друге у локалној власти, чиме се жели заташкати овај случај. Посебно је скандалозно и срамно да се некаква решења о забрани употребе моста каче сада након што се догодила трагедија, а никаквих упозорења на дотичној локацији пре тога није било. Ову ствар сви заједно као Чачани морамо истерати до краја да нам се овакве трагедије никада више не би поновиле.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: