Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић у „Инсајдер интервјуу“: На протесту испред Председништва нисам видео ниједно кривично дело, нити државни удар

На протесту испред Председништва нисам видео ниједно кривично дело, нити државни удар, рекао је лидер Српског покрета Двери Бошко Обрадовић у Инсајдер Интервјуу. Он је истакао да Двери нису били организатори протеста, али да је осећао дужност да буде тамо и да га подржи. 

      „Никаквог ту државног удара није било, окупили су се људи који су за поштовање Устава и очување Косова и Метохије у саставу Србије. Државни удар, односно рушење државног поретка, раде они који су спремни да потпишу француско-немачки споразум, који није ништа друго него признање лажне државе Косово“, рекао је Обрадовић.

Он је истакао да Двери нису били организатори протеста, али да је он био присутан и да је позвао да се грађани окупе, јер је, како каже, осећао своју дужност да подржи Србе с Косова који су дошли да изразе своје незадовољство.

Тврди да се Народне патроле „нису појавиле случајно“, већ јер је постојао безбедносни проблем за грађане Србије у време мигрантске кризе.

„Није право питање шта раде Народне патроле, право је питање шта ради држава“, сматра лидер Двери и додаје да је за њега Народна патрола легитимна организација.

Одговарајући на питање да ли стоји иза онога што је изречено на протесту, рушења и барикада, Обрадовић каже да „не зна како се Александар Вучић пронашао у пароли ’ко потпише њега убише’“.

„Ко потпише, шта потпише, Александар Вучић је рекао да неће да потпише, зашто се онда препознао“, рекао је лидер Двери и додао да је у питању „класична медијска хајка и правна репресија према онима који се противе потписивању француско-немачког споразума“, те да се залаже за хитно пуштање на слободу ухапшених.

О француско-немачком предлогу: „Зашто би ме занимало нешто о чему не могу да говорим у јавности?“

Обрадовић каже да је од председника Србије тражио да види текст француско-немачког предлога у данима који су претходили седници о Косову у Народној скупштини, али да то није било омогућено.

„Никоме, не само мени, него никоме од 250 народних посланика уочи седнице на којој се разговара о томе није дат увид у француско-немачки споразум“, каже Обрадовић и додаје да је позив добио он лично, након седнице.

„Нико други сем мене, под условом да не могу говорити у јавности о ономе што ћу видети у садржају, што сам ја наравно одбио. Зашто би ме занимало да видим нешто о чему не могу да говорим у јавности“, навео је лидер Двери и додао да му „није јасно“ зашто је тај документ тајан, уколико је „поштен према Србији“. 

„Косово није независна држава док Србин то не потпише и док не уђе у УН“

Говорећи о томе шта очекује од наредног састанка Вучића и Куртија у Бриселу, он каже да мисли да је председник већ „апсолутно прихватио потписивање споразума“.

„Али да је њему потребно нешто са западне стране с чим ће он моћи да изађе пред српску јавност да је он то у тим преговорима издејствовао на корист српског народа и државе. То нешто из његовог угла је Заједница српских општина“, сматра Обрадовић и каже да је ЗСО невладина организација у независном Косову.

Истиче да је према његовом мишљењу „формирање ЗСО по Уставу и законима лажне државе Косово бесмислено и значи признаје Косова“.

„Косово није независна држава док се не нађе Србин који ће то да потпише и док не уђу у Уједињене нације“, сматра Обрадовић.

„ЕУ је изашла из свог мандата да у Бриселу води преговоре. Једини овлашћен за разговор о статусу КиМ по резолуцији 1244 Савета безбедности јесте управо Савет. Ко су Француска и Немачка да прелажу решење проблема Косову. Када су добиле мандат“, питао је Обрадовић и навео да сматра да је Србија требало да тражи прекид преговора у Бриселу и повратак у Савет безбедности УН-а.

Каже да је он за сарадњу са ЕУ, али не и чланство. Обрадовић истиче и да његова странка има национални програм.

„Ми морамо наставити одбрану наше државе и Устава Србије и очување КиМ у саставу Србије. Морамо се окренути српским интеграцијама, некој врсти српског шенгена, српске уније између Србије, Републике Српске и Црне Горе јер је то најприроднији савез који постоји на овом свету“, рекао је.

Предали смо у скупштинску процедуру декларације о српском мини шенгену, затим комплетно нову спољну политику као предлог препорука Влади и ту декларацију која се тиче веће сарадње с Русијом, додаје Обрадовић. 

Цео интервју можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: