Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Тужна представа Владе Србије уместо одговора на питања народних посланика

Посланички институт питања Влади Србије последњег четвртка у месецу, одржан први пут у новом скупштинском сазиву после шест месеци нове Владе, претворио се у фарсу у којој Кркобабић син пита Кркобабића оца и овај му одговара трошећи време за питања народних посланика опозиције. 

     На крају ове тужне представе само две опозиционе посланичке групе, од укупно осам, имале су уопште право да поставе питања. Медијима и јавности је промакао детаљ да је седница прекинута тачно у 19 часова након излагања председника Владе како не бих добио завршних два минута за коментар на који сам имао право по Пословнику после постављених питања, а који су искористили сви који су постављали питања пре мене. Делује нестварно али је то заиста тако да се владајућа већина плаши и краде чак и два минута за говор народног посланика опозиције.

Карактеристично је да представници власти нису одговорили нити на једно постављено питање: шта је став Владе о француско-немачком споразуму, зашто је прекршена одлука Савета за националну безбедност који је у новембру одбацио француско-немачки споразум као апсолутно неприхватљив, зашто је прекршен мораторијум на заједничке војне вежбе са странцима и зашто се за Видовдан организују заједничке војне вежбе са НАТО војскама у Србији, да ли ће по истом принципу бити уведене санкције Русији, зашто је тако лоша исхрана трудница и породиља у српским породилиштима, зашто и деца ван Београда немају бесплатне уџбенике, ужине и вртиће, да ли је тачно да се за пола цене београдског метроа може изградити по 500 километара новог сеоског асфалта у свакој од 100 општина у Србији, зашто још увек није смењена директорка клинике „Др Лаза Лазаревић” када је то предлог министра здравља још од 21. новембра прошле године…

Посебно неуверљиво делује обећање Владе да ће реновирати сва породилишта у Србији, а нису у стању да трудницама и породиљама обезбеде пристојан оброк, боље хигијенске услове и мање акушерско насиље због кога се велики број жена никада више не одлучи да има деце. 

Тако је председник Републике Александар Вучић обећавао да ће обићи све школе у Србији и реновирати све тоалете па од тога није било ништа. Слика стања у породилиштима је најбоља слика стања у држави. Породилишта морају бити хотели са пет звездица и зато је Српски покрет Двери покренуо нову кампању „ЈЕДНА ЈЕ МАЈКА” за сређивање свих породилишта у Србији у материјалном и кадровском смислу. Да нити једна будућа мајка више не каже да јој није био тежак порођај колико све друго у породилишту. Јер, чему нови путеви и стадиони ако немамо деце? 

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Постављање посланичких питања можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: