Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Честитамо 12. мај – Дан Војске Републике Српске

Српски покрет Двери честита 12. мај – Дан Војске Републике Српске, команданту 3. пешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ бригадиру господину Сретену Милошевићу, свим војницима, подофицирима, официрима и цивилним лицима припадницима Трећег пешадијског Република Српска пука, али и свим ветеранима отаџбинског рата. 

      Са поносом истичемо историјску одлуку Народне скупштине Републике Српске од 12. маја 1992. године о формирању Војске Републике Српске, као одбрамбене војске која је у складу са Уставом и законом штитила народ Републике Српске. Она је бранила своју територију и дала немерљив допринос стварању и очувању Републике Српске, једне од највећих победа у 20 веку за целокупан српски народ. Ово је дан када треба да одамо почаст и да се, са посебним поштовањем, присетимо бораца који су у току одбрамбено-отаџбинског рата своје животе дали за стварање Републике Српске.

Наша је трајна дужност и обавеза да чувамо сећање на жртву палих бораца, као и да сачувамо и одбранимо нашу Републику Српску која је гарант опстанка Срба на овим просторима, а која је скупо плаћена српском крвљу. Република Србија треба Републике Српску да помаже отворено и без устручавања, на све начине, као неко ко је гарант одрживости и очувања Републике Српске, јер је потписник Дејтонског споразума.

На крају, важно је напоменути да је Војска Републике Српске основана 12. маја 1992. године и да, под притиском Запада, 1. јануара 2006. године улази у састав Оружаних снага БиХ. Кроз Војску Републике Српске је прошло 210.000 бораца, а 23.801 њен припадник положио је живот у одбрамбено-отаџбинском рату за одбрану Српске.

Борко Пушкић 

Народни посланик
Члан скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: