Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: За Национално окупљање Србија је закон, а не ЕУ

Вучић-Брнабић недемократски и корумпирани владајући режим мора да оде на изборима 17. децембра. Међутим, поставља се питање шта долази после њиховог заслуженог пада? 

      Својевремено смо говорили да је битно само да оде Милошевић или Тадић, и да није важно ко ће доћи после њих, па смо се добро опекли са таквим приступом. Сада је подједнако важно да овај накарадни режим оде као и да унапред знамо ко и каква политика долази после њих. Нема бланко подршке некој имагинарној поствучићевској власти која се онда завршава у обнови бившег режима и пута у ЕУ по сваку цену, рачунајући и примену француско-немачког ултиматума о признању лажне државе Косово који је Вучић прихватио у Бриселу. Такав сценарио ћемо спречити јер нема поствучићевске власти без суверенистичких политичких опција. Наставак погубног пута у ЕУ која нас непрестано уцењује и пристајање на предају КиМ је могуће само ако актуелна власт направи постизборни пакт са некима из прозападне опозиције са којима се слаже да треба применити нови западни ултиматум о признању тзв. косовске независности. О томе сви они бирачи који су за одбрану и очување КиМ у саставу Србије треба да поведу рачуна и да свој глас не дају никоме ко је прихватио Шолц- Макронов предлог да се одрекнемо Косова и Метохије зарад утопијских европских интеграција и ЕУ која нас не жели.

Српски покрет Двери и Српска странка Заветници први су формирали предизборну коалицију и Национално окупљање као нову државотворну снагу која превазилази странке, лидере и појединачне интересе зарад општег добра и остварења националних и државних циљева. На тај начин смо на делу показали спремност на укрупњавање и уједињавање државотворних и патриотских опозиционих политичких снага. Тако је формирана најјача предизборна колона на десној страни политичког спектра која ће пресудно утицати на формирање будуће власти на свим нивоима. Ми смо гаранти да предаја Косова и Метохије неће проћи. Ми нисмо били на власти, ми смо нова генерација српских политичара која нема везе ни са деведесетим ни са двехиљадитим, нисмо ништа дужни ни Вучићу ни Ђиласу, водимо нашу политику новог српског суверенизма. Ово је нова политичка вредност која је потпуно у духу времена у данашњој Европи у којој јачају сличне конзервативне и суверенистичке политичке опције. Ми смо европска реалност у Србији.

Политика Вучић-Брнабић режима је сва у лажима: они су и лажни националисти, и лажни Европљани, и лажне демократе, и лажни бранитељи Косова… Доживели смо такву историјску небулозу и аномалију да је Ана Брнабић три пута била премијер, као и Никола Пашић! Под њиховом влашћу цвета криминал и корупција, крши се Устав и не поштује закон, богате се њима блиски тајкуни док народ сиромаши. Кад они кажу да Србија не сме да стане мисле да не сме да стане њихова неограничена владавина и богаћење. Да би Србија преживела – власт Вучић-Брнабић мора да престане! То је једини начин да одбранимо наше породице, да одбранимо српског сељака и српску привреду, да одбранимо наше планине и реке, да одбранимо Косово и Метохију, да одбранимо Србију! 

Запад је подржао Вучић-Брнабић режим у кршењу Устава, уништавању институција, слободе медија и избора, пљачки – да би заузврат добио предају севера Косова и Метохије, субвенције за њихове компаније и наша рудна богатства. Одбрана Устава је одбрана Србије. Ако не одбранимо Устав – губимо државу, постајемо колонија и депонија. У колонији нема среће и благостања сем за колонијалне управнике и послушнике! Ако не одбранимо Устав, ако не одбранимо Косово и Метохију, онда немамо државу, онда нема слободе и поноса, онда нема живота, онда ће нас се деца стидети шта смо дозволили… 

Не можеш да се бориш против насиља ако не примећујеш насиље над Србима на Косову и Метохији, који су потпуно обесправљени, за њих не важи ни један закон! Не можеш да причаш о владавини права, а да не поштујеш Устав као највиши правни акт. Не можеш да волиш више ЕУ него Србију! Против Вучића смо, као и против било кога другог ко мисли да настави путем предаје Косова и Метохије, путем субвенционисања страних компанија уместо домаћих предузетника, путем распродаје наших природних ресурса и загађења наше животне средине, путем одрицања од нашег суверенитета. Ми смо економске, еколошке и сваке друге патриоте и домаћини који желе да буду своји на своме. 

Србијом влада картел страних западних амбасада, корпорација, трговинских ланаца и банака. Домаћи привредник и пољопривредник су потпуно заборављени и понижени. Увознички лоби увози све оно што ми овде можемо да произведемо и нелојалном конкуренцијом убија домаћег произвођача. Зато што му је то неко на власти омогућио. Зато што важе неки туђи закони и зато што је све што је страно приоритет. Зато што су све власти од Динкића до Малог 93,5% укупних државних субвенција дале страним компанијама. Суштина Националног окупљања које предводе Двери и Заветници, уз подршку групе истакнутих српских интелектуалаца на челу са проф. др Ратком Ристићем, јесте да Србија поново постане закон, а не ЕУ. Српска привреда је закон! Српски сељак је закон! Породица је закон! Чисте реке, планине и ваздух су закон! Да све што је домаће и наше дође у први план, а интереси странаца мало у други план. Да се поново ми питамо и одлучујемо у нашој држави а не Брисел. 

Аутор је председник Српског покрета Двери. 

*Текст је у краћој верзији објављен у дневном листу „Данас“, број 9457, страна 12
**Извор фотографије: Бета/Милан Илић

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: