Српски Покрет Двери - Лого
Search

Дејан Филиповић: Патриотска опозиција за веру, а власт за вечеру

Грађани Србије су имали прилике да у Народној скупштини виде и чују како треба Србија да одговори на француско-немачки ултиматум. Тачније, од патриотске опозиције је јасно изнето да се ултиматум мора одбити и да око признања и пријема Косова и Метохије у УН нема преговора. Иако је председник Двери Бошко Обрадовић на све могуће начине ометан у излагању, нису успели да га спрече да разоткрије спремање издаје. 

   Од председника Републике, у његовим вишесатним монолозима, смо чули уобичајено пренемагање, глуматање жртве и спремност на кооперативност око француско-немачког ултиматума. Пошто је дисциплиновао своју партијску војску претњом одласка са чела СНС-а, чиме би сви они постали ирелевантни, на седници су се утркивали у додворавању вођи и нападима на патриотску и државотворну опозицију. На галерију Народне скупштине је довео своје људе из Српске листе и ударну песницу режима Симу Спасића. Неки од њих су били уздржани у скандирању и аплаудирању Александру Вучићу, схватајући и сами да их он пушта низ воду.

Слика председника Републике, који се десет година на власти представљао као патриота и чувар Косова и Метохије, се претворила у очајног еврофанатика који је спреман на издају зарад подршке и опстанка на власти. Одједном више не водимо 10:0, одједном више немамо пријатеље у свету, док слушамо представнике владајуће већине како ћемо пропасти и помрети од глади ако се не одрекнемо Косова и Метохије.

Председник Републике, ако је купљен или уцењен, не може да поклања оно што није његово. Косово и Метохија је веће и старије од свега, од свих нас. Вековима су генерације наших предака полагале огромне напоре и жртве за тапију над Косовом и Метохијом. 

Иако нам је тренутно окупирано, та тапија над Косовом и Метохијом је и даље у нашим рукама и она нема цену и није на продају.

Нема предаје! 

Дејан Филиповић 

Члан Извршног Одбора Српског покрета Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: