Српски Покрет Двери - Лого

Дејан Филиповић: Патриотска опозиција за веру, а власт за вечеру

Грађани Србије су имали прилике да у Народној скупштини виде и чују како треба Србија да одговори на француско-немачки ултиматум. Тачније, од патриотске опозиције је јасно изнето да се ултиматум мора одбити и да око признања и пријема Косова и Метохије у УН нема преговора. Иако је председник Двери Бошко Обрадовић на све могуће начине ометан у излагању, нису успели да га спрече да разоткрије спремање издаје. 

   Од председника Републике, у његовим вишесатним монолозима, смо чули уобичајено пренемагање, глуматање жртве и спремност на кооперативност око француско-немачког ултиматума. Пошто је дисциплиновао своју партијску војску претњом одласка са чела СНС-а, чиме би сви они постали ирелевантни, на седници су се утркивали у додворавању вођи и нападима на патриотску и државотворну опозицију. На галерију Народне скупштине је довео своје људе из Српске листе и ударну песницу режима Симу Спасића. Неки од њих су били уздржани у скандирању и аплаудирању Александру Вучићу, схватајући и сами да их он пушта низ воду.

Слика председника Републике, који се десет година на власти представљао као патриота и чувар Косова и Метохије, се претворила у очајног еврофанатика који је спреман на издају зарад подршке и опстанка на власти. Одједном више не водимо 10:0, одједном више немамо пријатеље у свету, док слушамо представнике владајуће већине како ћемо пропасти и помрети од глади ако се не одрекнемо Косова и Метохије.

Председник Републике, ако је купљен или уцењен, не може да поклања оно што није његово. Косово и Метохија је веће и старије од свега, од свих нас. Вековима су генерације наших предака полагале огромне напоре и жртве за тапију над Косовом и Метохијом. 

Иако нам је тренутно окупирано, та тапија над Косовом и Метохијом је и даље у нашим рукама и она нема цену и није на продају.

Нема предаје! 

Дејан Филиповић 

Члан Извршног Одбора Српског покрета Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: