Српски Покрет Двери - Лого
Search

Дејан Лукић: Српски покрет Двери – трећи пут између садашње и бивше власти

Прошло је нешто више од двадесет година како се часописом „Двери Српске“ родила једна нова, родољубива, хришћанска, светосавска идеја, која је окупила око себе људе истог уверења и сада већ са правом можемо рећи сазрела да српско друштво учини онаквим какви ми заправо од искона јесмо, а од себе се одродисмо.

    Ми смо проучавали наше друштвене и политичке односе и прилике, наше народне душевне и моралне вредности, наш народни развитак и тенденције тога развитка и трудили смо се да на томе зидамо и градимо нашу политику. Нећемо да зидамо на песку, нећемо да сејемо на камену, нећемо да бацамо у трње. Хоћемо да заједно са нашим народом раскрчимо зарасле њиве, да ослободимо наше воћњаке од гусеница, да очистимо наша поља од скакаваца, да обезбедимо наша стада од погубних зараза, да заштитимо овце од вукова. Хоћемо да нова власт постане заштитник наше правде и наше слободе, а не противник, као што то данас јесте.

Ми тражимо да наш народ, више од пусте либерално–демократско шарене лаже, буде представљан посредницима које ће сам бирати у одређеним политичким телима и да коначно привреда престане да зависи од милости страних и мултинационалних компанија, и врати се у руке народа, те се тако ојача домаћин и домаћа привреда и пољопривреда. Дакле, ми смо се трудили, и даље ћемо радити на томе да се наша држава организује тако да народ своје послове узме у своје руке. Ми тежимо држави у којој ће рад бити право и дужност сваког човека једнако. Не могу хиљаде наших грађана бити остављени без рада, или са мизерним платама, препуштени на милост и немилост тешкој судбини и самима себи. Свом снагом ћемо се трудити да нашем народу обезбедимо слободан развитак и благостање.

Свако ко се интересовао за наш политички програм треба да има у виду да ми сасвим искрено и озбиљно сматрамо да то треба и да се оствари. Ми смо борци, што значи да треба да се боримо под оваквим условима, чак и овим, који нам одређује овакав изборни закон, да би га касније унапредили. Наша снага није у броју гласова, они ће свакако доћи, иако нас неки држе ниско, па чак није ни у броју мандата, већ у немерљивој верности наших тежњи, у чврстој вољи да мењамо систем, у непоколебљивој вери да смо на добром путу, у непомирљивом, чврстом и чистом ставу да у свему томе истрајемо.

То је оно што на крају побеђује!

А неправду народу чине они који мисле да он није у стању да препозна борбеност и пожртвованост. Сваки пример јунаштва и пожртвованости нашао је хиљаде оних који су за њим пошли.

Дејан Лукић

Председник ОО Двери Мали Зворник

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: