Српски Покрет Двери - Лого
Search

Добрашиновић: Власт уништила државне институције

Говор Драгана Добрашиновића на првом предизборном представљању Патриотског блока, одржаном 12. децембра у Крагујевцу.

Окупили смо се данас у Крагујевцу, срцу Шумадије и првом престоном граду модерне српске државе, граду из којег су на велики и славни пут кренули књаз Михаило, војвода Радомир Путник и Јован Ристић, најзначајнији српски државник друге половине деветнаестог века, да јасно и гласно кажемо да слободољубива и патриотска Србија не пристаје на понижавање, ниподаштавање и самопоништавање.

Крагујевац зна колика је цена слободе, али и шта је држава и са колико муке и труда се она гради. Крагујевац зна да нема слободе без државе, али да, исто тако, нема ни добре ни успешне државе без слободе.

Данас, на почетку треће декаде двадесет првог века, век и по након дипломатских бравура Јована Ристића кога су, због делотворног патриотизма и државничке мудрости с разлогом поредили са Бизмарком, захваљујући неодговорној, предаторској и у непочинствима огрезлој власти, али и нашој неспремности да заштитимо и сачувамо оно што нам припада, живимо у земљи у којој је држава отета од народа. Оног истог народа чији су преци, вековима уназад, крвљу плаћали слободу и нису узмицали пред највећим силама и најјачим војскама свога доба да би потомцима у наслеђе и на старање оставили њихову државу.

Србија данас је земља у којој су институције уништене од стране сопствене власти, а грађани поништени у свом елементарном достојанству. Земља коју воде узурпатори, у којој је политички живот затрован, правосуђе прегажено, животна средина угрожена до те мере да је доведен у питање опстанак људи на њиховој земљи и у њиховим кућама. Земља у којој је, вољом оних који њом владају, држава претворена у сервис мултинационалних компанија а највиши државни функционери, председник, премијерка и поједини министри, у њихове лобисте и портпароле. Земља која се убрзано претвара у банана републику којом компрадорска власт управља челичном песницом.

Ми, овде окупљени, удружили смо се у Патриотски блок због тога што на такву срамоту и пораз не пристајемо. Удружили смо се због преке потребе да се стане на пут уништавању и поништавању Србије које нам свакодневно приређује наша власт. Удружили смо се да се заједно са свим часним, храбрим и добронамерним људима изборимо за прилику да градимо боље, здравије и праведније друштво. Удружили смо се да бисмо и политику и државу вратили онима којима и једна и друга стварно припадају – српском народу и свим грађанима Србије.

Избори који су пред нама избори су за спас или пропаст Србије. На нашу несрећу и велику срамоту, до те нас је тачке довела бахата, наопака и корумпирана власт, коју нисмо на време сузбили.

Предизборну кампању започињемо са јасним плановима и програмима за које тражимо подршку бирача. Подршка нашем прогрaму опредељење је за снажну, ефикасну и одговорну државу, успостављање независног судства и бруталну и бескомпромисну борба против корупције и њених носилаца, враћање поверења у институције, економију ослоњену на домаће инвеститоре и одрживе породичне послове, разбијање монопола и картела, стављање породице у центар друштвеног живота и политичких приоритета, одлучну и делотворну борбу против демографске катаклизме, максималну заштиту животне средине, воде и ваздуха, повећано улагање у образовање, културу, здравство и спорт и материјални положај запослених у овим областима, стварање услова за мирну реинтеграцију Косова и Метохије у правни и политички поредак наше земље, пуну подршку легитимној тежњи српског народа у Републици Србији и Републици Српској за мирним уједињењем у једну државу, истинску бригу о српском народу у Црној Гори и другим државама у окружењу, јачање одбрамбених снага уз вођење политике војне неутралности, нове принципе спољне политике засноване на унапређењу билатералних односа са другим државама уз потпуну заштиту интереса Републике Србије.

Ово су политички принципи за које се залажемо и за чију реализацију тражимо подршку. Ово су правци деловања нашег политичког блока који ће отету државу вратити народу.

Подршка Патриотском блоку подршка је поносној и усправној Србији, баш онаквој какву њени грађани, после много деценија лутања и посртања, заслужују. Уједињени и усправни, идемо заједно до победе!

Драган Добрашиновић

Председник Усправне Србије

Видео прилог можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: