Српски Покрет Двери - Лого

Драгана Милићевић: Пољопривредник је данас надничар на свом имању

Суноврат пољопривреде у Војводини траје превише дуго, а решење овог проблема под влашћу Српске напредне странке се не назире. Влада Србије и ресорна министарка су недавне протесте зауставили „лепљењем фластера на рану“, а суштински се ништа није променило. Беспарица, безнађе и потпуно расуло у аграрној политици бацили су житницу Европе на колена. 

     Некада се говорило да, када би у плодну војвођанску земљу бацили дугме, нешто би се изродило. И рађало је. Рађали су се рекордери у области ратарства, млекарства и сточарства, чији су товљеници, у виду стишњене шунке, завршавали на америчком тржишту. Данас војвођанске њиве рађају прљаве технологије, јер је неко одлучио да уништи пољопривреду у Војводини.

Упропашћене су хиљаде породица којима је пољопривреда једини извор прихода. И не само њихова егзистенција, већ и њихов породични идентитет. Остати на свом имању, наставити породичну традицију, унапредити је и развити на корист породице и државе, јесте много више од занимања. То је породични идентитет, који је данас девастиран.

Зато се пољопривредна производња гаси, села нестају, а људи одлазе у земље окружења, како би обезбедили елементарну егзистенцију. Оно мало ентузијаста, који још увек не одустају од пољопривреде, ништа су друго до надничари на сопственом имању. Последице погубне аграрне политике осећамо сви, кроз несташице млека и најскупље цене меса и млека у Европи.

Кола већ одавно срљају великом брзином у провалију, а да би се зауставило пропадање и суноврат наше пољопривреде, најпре 17. децембра морамо сменити власт СНС. Потом, треба одмах кренути са улагањима у села, обезбедити гарантовану откупну цену, откуп уз истовремену исплату, јер без економичне и еколошке производње, као и без зараде за произвођаче, не можемо оживети ни село у Војводини, а ни пољопривреду.

Драгана Милићевић 

члан Председништва Двери
члан Покрајинског одбора Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: