Српски Покрет Двери - Лого

Грозданић: За незавршену спортску халу на Багремару неко мора да одговара

Веома је необична хронологија догађаја, током којих је на име инвестиције у изградњу спортске хале у Панчеву, у насељу Багремар, за потребе одржавања Универзијаде 2009. године, до сада потрошено 1,3 милиона евра. За ту прилику, највећи део средстава добијен је из Управе за капитална улагања, а мањи део из буџета Града Панчева. 

    Изабрани извођач радова, „Монтера“, био је повезан са приватизацијом „Трудбеник градње“ и учесник једне од 24 спорне приватизације у Републици Србији. Вероватно је због проблема на другим градилиштпима „Монтера“ ушла у финансијску блокаду од стране Пореске управе. Извођење радова је каснило, мада се анализом утврдило да је извођач извео више радова него што му је плаћено. Наравно, у таквој ситуацији се одустало од тужбе која би дирекцију приморала на још издатака.

Град Панчево је у ситуацији да не може ни да прода скелет објекта који пропада. После тога, 2017. године се кренуло, у сарадњи са Покрајинском владом, да се изнађе решење око хале на Багремару, јер се она нашла у Стратегији развоја спорта Града Панчева од 2015. до 2018. године. Мада ни тада, изгледа, није било довољно елана и воље за изналажења решења за завршетак хале.

Оваквих незавршених, промашених инвестиција и пројеката има у многим местима по Србији. Најгоре су ситуације као што је хала Багремар у Панчеву, где објекат није завршен, паре потрошене, а нико није крив.

Због оваквих сумњивих пројекта је неопходно да тужилаштво и криминалистичка полиција раде свој посао у складу са законом. И код спортске хале Багремар у Панчеву, али и било које друге инвестиције, мора се знати ко је крив, да се сви који су криви за пропалу инвестицију законски процесуирају.

Ненад Грозданић 

Члан Извршног одбора Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: