Српски Покрет Двери - Лого

Јагодић: НЕпоколебљиво – НЕ!

Слободно и суверено доношење закона, па тиме и Устава као највишег правног акта, темељ је независности једне земље. Његова непоколебљива одбрана дужност је свих родољуба, а било какво наметање његових промена, поготову суштинских, директан је атак на независност.

  Пошто се ради о крупној ствари која ће остати забележена у српској историји, нелегитимни представници власти свесни непристајања народа на овакве промене, директно дириговане од оних земаља које ни у сну не би пристале на тако нешто, покушавају да (не)одговорност за ово недело пребаце на народ, који је анестезиран делом дуготрајном ЕУ пропагандом, а делом и празничном атмосфером која је требала усиљено да прикаже да се иде у правом смеру, иако то просечан грађанин не може да примети.

Уз то ради се о ноторној злоупотреби референдума, као једног од најснажнијих инструмената народне воље, којом се отварају врата да се у недемократској атмосфери и уз неприкривену подршку споља инаугурише лични, корпоративни и партијски интерес. Ово не би било могуће да на (не)делу није спрега судске и законодавне власти, односно појединих центара који желе да прибаве неконтролисану моћ и посланика за краткотрајну употребу, бираних у највећем броју по принципу некомпетентности.

Излаза из ове ситуације не може бити без најширег окупљања родољубивих снага са опозиционе леве и десне стране. За то већ постоје јасни наговештаји. Победа се ипак не може остварити без непослушности и непристајања у огромном конгломерату који контролише све званичне полуге друштвеног живота у Србији. Ово не била обична победа него клица нечега што треба да донесе излазак из ненормалности и нереда и повратак у стање које обећава какву такву равнотежу у будућем политичком животу у светлу предстојећих избора, што ми у Српском покрету Двери жељно очекујемо.

Да бисмо сачували не само Устав, него и недељивост територије, неповредивост граница и не мање важно, незагађену природну средину, одговор на још увек непостављено референдумско питање мора бити недвосмислен и непоколебљив – НЕ!

др Синиша Јагодић

Члан Председништва Двери и председник Савета за здравство Српског покрета Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: