Српски Покрет Двери - Лого
Search

Јагодић: НЕпоколебљиво – НЕ!

Слободно и суверено доношење закона, па тиме и Устава као највишег правног акта, темељ је независности једне земље. Његова непоколебљива одбрана дужност је свих родољуба, а било какво наметање његових промена, поготову суштинских, директан је атак на независност.

  Пошто се ради о крупној ствари која ће остати забележена у српској историји, нелегитимни представници власти свесни непристајања народа на овакве промене, директно дириговане од оних земаља које ни у сну не би пристале на тако нешто, покушавају да (не)одговорност за ово недело пребаце на народ, који је анестезиран делом дуготрајном ЕУ пропагандом, а делом и празничном атмосфером која је требала усиљено да прикаже да се иде у правом смеру, иако то просечан грађанин не може да примети.

Уз то ради се о ноторној злоупотреби референдума, као једног од најснажнијих инструмената народне воље, којом се отварају врата да се у недемократској атмосфери и уз неприкривену подршку споља инаугурише лични, корпоративни и партијски интерес. Ово не би било могуће да на (не)делу није спрега судске и законодавне власти, односно појединих центара који желе да прибаве неконтролисану моћ и посланика за краткотрајну употребу, бираних у највећем броју по принципу некомпетентности.

Излаза из ове ситуације не може бити без најширег окупљања родољубивих снага са опозиционе леве и десне стране. За то већ постоје јасни наговештаји. Победа се ипак не може остварити без непослушности и непристајања у огромном конгломерату који контролише све званичне полуге друштвеног живота у Србији. Ово не била обична победа него клица нечега што треба да донесе излазак из ненормалности и нереда и повратак у стање које обећава какву такву равнотежу у будућем политичком животу у светлу предстојећих избора, што ми у Српском покрету Двери жељно очекујемо.

Да бисмо сачували не само Устав, него и недељивост територије, неповредивост граница и не мање важно, незагађену природну средину, одговор на још увек непостављено референдумско питање мора бити недвосмислен и непоколебљив – НЕ!

др Синиша Јагодић

Члан Председништва Двери и председник Савета за здравство Српског покрета Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: