Српски Покрет Двери - Лого

Јаковљевић: Срцем за домаћу привреду и пољопривреду

Деценијама живимо у систему поремећених вредности, па самим тим и не чуди чињеница да су српски радници, предузетници и пољопривредници на маргини интереса овог и готово свих претходних режима.

    Након криминалних приватизација и уништења домаће привреде, српски радници су постали јефтина радна снага код страних послодаваца. Српски радници најчешће обављају мануелне, тешке физичке послове за мале принадлежности у отежаним условима рада. Синдикална заштита радника је лоша и на веома ниском нивоу.

У бољој ситуацији нису ни српски предузетници, који самом чињеницом да пуне буџет треба да имају и значајну улогу у српској привреди и друштву. Српски привредник је у подређеном положају у односу на стране инвеститоре. Један од највећих парадокса је чињеница да од пореза српских предузетника, власт субвенционише стране компаније и на тај начин режим ствара нелојалну конкуренцију домаћим предузетницима. Српски покрет Двери, за подршку српским предузетницима, донео је 29 мера које планирамо да имплементирамо по доласку на власт. Једна од тих мера је субвенционисање, са најмање 10.000 евра, сваког новоотвореног радног места за све домаће предузетнике.

Осим радника и предузетника, на ивици опстанка су и српски пољопривредници. Значај српских пољопривредника није важан само у економском интересу, већ у демографском, безбедносном, здравственом, социјалном, образовно-научном, па и у традиционално – верском. Пољопривредницима у Србији нису највећи проблем само суша, град, поплаве и друге елементарне непогоде, већ и ова одрођена, нестручна и криминална власт. Зарад пуког опстанка на власти, режим се додворава странцима и дозвољава неконтролисан увоз готово свих пољопривредних производа по дампинг и субвенционисаним ценама, док наш пољопривредник у условима нелојане конкуренције је принуђен да своје производе баца или продаје у бесцење.

Српски покрет Двери, у свом Програму за село и пољопривреду, донео је низ циљева и мера, а ово су само неке које ћемо спровести по доласку на власт:

  • Спречити неконтролисани увоз и увести ванцаринске мере тзв. прелевмане;
  • Стимулисати куповину домаћих пољопривредних и прехрамбених производа, а не страних!
  • Извршити рејонизацију;
  • Увести загарантовану минималну цену пољопривредних производа;
  • Укинути акцизу на дизел гориво, намењено пољопривредној производњи;
  • Укинути ТВ претплату која се наплаћује уз електрична бројила у свим пољопривредним погонима и објектима;

 

Српски покрет Двери својом непосредном борбом за раднике, предузетнике и пољопривреднике посредно ће ојачати и подићи стандард запосленима у јавном сектору.

Српски покрет Двери је искрени борац за интересе српског радника, предузетника и пољопривредника.

Свесни смо да су људи који граде новостворену вредност и пуне буџет, гарант развоја друштва и високог стандарда свих грађана.

Долази време када ће српски радник, предузетник и пољопривредник бити свој на своме уз партнерство и борбу са Српским покретом Двери!

Милован Јаковљевић

Потпредседник Двери

Председник Савета Двери за село, пољопривреду и предузетништво

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: