Српски Покрет Двери - Лого

Керковић: Велика је победа пред нама – Срцем за Србију!

Предизборно обраћање проф. др Тамаре Миленковић Керковић на Конвенцији Патриотског блока у Нишу

    На Конвенцији Патриотског блока за обнову Краљевине Србије Двери – ПОКС одржаној 27.марта у препуној сали Симфонијског оркестра у Нишу поред председничког кандидата Бошка Обрадовића, др Андреја Митића, интернационалног секретара Двери, функционера и председника ПОКС-а Жике Гојковића, и председника Усправне Србије Драгана Добрашиновића, Нишлијама се обратила потпредседник Српског покрета Двери и председница Градске организације Двери Ниш, проф. др Тамара Миленковић Керковић.

Обраћајући се бројним гостима, грађанима Ниша, присутном свештенству, саборцима, представницима нишке академске заједнице, посленицима културе и свим присутним симпатизерима Патриотског блока, проф. Миленковић Керковић је рекла:

„Све ове године вама се обраћам, мојим Нишлијама, топлим у слободу, мерак и у лепоту заљубљеним људима, вама који сте увек били први у борби за политичке промене. Вама се обраћам, моје Нишлије који сте одрастали на Филмским сусретима, без црвених тепиха за градоначелнике, вама који сте у шетњи Тврђавом свраћали у атељеа сликара Столета Стојковића и код браће Анђелковић, вама који знате стихове Бранкове и великих нишких песника, вама који памтите Душанову улицу без вишеспратница, који памтите Ниш без градоначелника који својим зетовима додељују станове док 30.000 људи у Нишу без струје живи, који знате да је Ниш најлепши у пролеће кад цветају бадеми, обраћам се вама који сте у Музичком клубу сваког четвртка слушали Леб и сол и Филм а Чокалију на палилулским вечерима, Нишлијама који су се заљубљивали у сенци дрвећа кога сада нема , обраћам се вама који су предах од учења налазили у Старој Србији, Галији и Златибору, и вама које су родитељи водили у хотел Ниш и Код Паше на ћевапе, без бриге хоће ли им деца из Ниша морати да беже јер посла за поштене , образоване и стручне овде нема .

Све време ове борбе сте са нама, драге Нишлије и моји драги Јужњаци а и сада сте ту пред изборе у недељу 3. априла, пред овај αγων εσχατων, одлучујућу битку за сам опстанак Србије и народа и за останак наше деце.

Обраћам се и мојим дивним саборцима са којима смо прошла много, у граду дубоко подељеним партократијом, са одузетим јавним простором, без медија, без средстава, нападани, клеветани, привођени али увек срцем за Ниш и за Србију, у овој борби Давида против Голијата. Моји су саборци увек били ту, иако је тешко бити на месту где су Двери, између садашње и између бивше власти. Све ове године борили смо се против неправде, и против дискриминације и зато је борба била радосна. Увек смо били и уз дискриминисане и опљачкане раднике и уз гладне ветеране који спавају на нишкој железничкој станици, уз мајке понижене антипородичном политиком власти, и уз десетине хиљада људи који у Нишу живе без струје, и уз предузетнике и привреднике на осиромашеном и опљачканом Југу, и у борби за фриленсере, које је власт порезима хтела да отера из Србије, и са просветним радницима, опљачканим банкарским клијентима, грађанима који се боре чист ваздух, реке и воду, и са свима који су се за отета права борили у Србији претвореној у колонију. Хвала мојим саборцима и за свако посађено дрво и за покушај да одбранимо она које су пред нама секли, и за протесте које смо покренули у Нишу, и за еколошки протест „Ниш хоће да дише“ , и за борбу да се спречи промена Устава на референдуму. Хвала саборцима на вери, нади и љубави са којом сте се борили, иако су многе битке унапред биле изгубљене. Али у многим смо биткама и победили- спречили смо да се Ниш окује у солитерске блокове, да се донесе незаконити, коруптивни и неписмени План за развој града, помогли сточарима на Сувој планини да им преживе стока и дивљи коњи, спречили прогон фриленсера, одбранили вољу Нишлија на референдуму.

Мале су победе иза нас, али је велика победа пред нама. Трећи април биће почетак нове, нормалне Србије у којој ће идеје Патриотског блока, идеје породичне политике, економског и еколошког патриотизма, равномерног регионалног развоја, обнове институција, обнова образовања и здравља нације, помоћи грађанима Србије и држави самој да поврати изгубљени суверенитет, изгубљену територију и расејано становништво.

Од наше земље , од наше једине мајке Србије, која је опљачкана, издана и дубоко подељена, створићемо сјајну земљу у коју ће се њени синови и кћери враћати, а из земље ће нам деца одлазити само на путовања.

Наш циљ није пука промена власти.

Наш је циљ промена читавог корумпираног и криминалом затрованог система.

Због тога ћемо копрупцију изједначити са издајом земље, а корумпиране функционере и званичнике казнићемо као издајнике.

Три најплаћеније професије биће: лекари , војска и просветни радници.

А када у Србију буду почела да нам се враћају деца и млади, када знање, таленат и поштен рад буду мера богатства, када нам границе буду безбедне, а људи почну да се утркују ко ће живети на нашем дивном Југу, када се пензионерима врате отете пензије, а радници почну да живе достојанствено од зарада, када нам градови постану чисти и уређени а села богата, када вода постане право сваког човека, када земља и ваздух буду неприкосновени, када домаћи привредник, предузетник и извозник постану центар државне бриге и подршке, када за државу почне да ради елита, а породица и деца буду мера успеха политичара и политике – знаћете да људи из Патриотског блока управљају Србијом.

Зато 3. априла сви на биралишта.

Заокружите број 11 на парламентарним изборима за Патриотски блок за обнову Краљевине Србије Двери – ПОКС и број 8 на изборима за председника Србије – за председничког кандидата Бошка Обрадовића.

До победе !

Срцем за слободну, здраву и богату Србију!

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: