Српски Покрет Двери - Лого
Search

Маленчић: Задржати младе у Србији

Говор Николе Маленчића на првом предизборном представљању Патриотског блока, одржаном 12. децембра у Крагујевцу.

Велико ми је задовољство и част што данас имам прилику да вам се обратим и то у два својства.

Прво, као председник Нове снаге Србије, једне од организација које чине Патриотски блок „Нови људи за промену система“, позивам све младе људе који попут нас не желе да напусте своју земљу већ хоће да живе у Србији и за Србију, да нам се придруже и да заједно од ове државе створимо боље место за живот свих нас, место у које ће се радо вратити и они који су је, у потрази за бољим животом, одавно напустили.

Исто тако, поносан на своје крајишко порекло и нашу вољену Републику Српску Крајину, обраћам се мојим земљацима, Крајишницима, са поруком да ћемо увек бити њихови истински представници и да ћемо се истрајно борити за остваривање њихових, пре свега, имовинских права, али и правде која нам је свих ових 26 година остала недостижна.

Посебно ми је драго што предизборну кампању започињемо баш у Крагујевцу, срцу Шумадије и то из два веома важна разлога.

Управо овде, пре скоро два века, донет је Сретењски устав, први устав модерне српске државе и зато је природно да ми, као савремени уставобранитељи, крећемо из центра српске уставотворности и државотворности у одбрану актуелног Митровданског устава, који је последња линија одбране Косова и Метохије у саставу Србије.

Други разлог лежи у чињеници да је тло на којем стојимо натопљено крвљу ђака стрељаних у Шумарицама и њихових учитеља који нису прекидали час ни док су нацисти пуцали у њих.

Заправо, сваки кутак ове земље натопљен је крвљу наших славних предака, који су своје животе дали да бисмо ми данас живели у слободној Србији.

Зато са овог места поручујемо да Србија није на продају и да нећемо дозволити Рио Тинту и другим страним мултинационалним компанијама да нам уништавају животну средину и крчме наша природна богаства.

Заустављање погубног тренда одласка младих из земље, брига о Србима ма где живели, одбрана Устава и спречавање распродаје наше земље странцима, кључне су теме око којих смо се окупили у овај широки родољубиви опозициони савез, за који се надам да ће се и даље ширити.

За нас ово није само предизборна кампања, већ и борба за опстанак наше државе и народа, у коју смо ушли искрено и часно, са најбољим програмом и најбољим председничким кандидатом.

Од наше прве заједничке конференције 2. децембра, на којој смо обзнанили формирање овог патриотског блока, стигло ми је много порука подршке, чак и од оних људи које политика никада није интересовала и који до сада нису излазили на изборе.

То је оно што ми улива велики оптимизам и даје наду да ће ова наша заједничка борба дати добре и вредне резултате!

На крају вас поздрављам са две речи које су нам свима у мислима и на срцу: Живела Србија!

Никола Маленчић

Председник Нове снаге Србије

Видео прилог можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: