Српски Покрет Двери - Лого
Search

Марија Ћумуровић: Насиље над Србијом

Живимо у времену општег моралног посрнућа, деградације традиционалних вредности нашег друштва и подривања породице као темеља на коме се гради свака нормална држава и нација.

   Преко политичкиих агенди, медијским манипулацијама и стварањем нереалне стварности домаћи политички властодршци у служби глобалистичке елите се труде да нас сталним спиновањем, застрашивањем, обмањивањем, слањем контрадикторних информација и разним другим манипулацијама претворе у учеснике неког сталног ,,риалити шоуа“ у коме нема потребе за истином, љубављу, поштењем, поштовањем, уважавањем, човекољубљем, милосрђем, саосећањем.

Путем медија, интернета, друштвених мрежа ти исти властодршци нас уче да треба да будемо немилосрдни, егоистични, да не праштамо, да обмањујемо, да газимо морал, да су поштење и честитост људске слабости. Нама и нашој деци намећу лажне идоле као парадигме будућих вредности друштва. Ускраћију нам право на слободу, на слободу изражавања, право на рад, да достојно будемо плаћени и да заједно са својим породицама уживамо у плодовима свога рада. Све више нас доводе до беде и очајања, до немоћи коју видимо када се погледамо у огледало, када одемо у продавницу, када нам стигну рачуни за комуналије, када покушавамо да саставимо крај са крајем.

Узимајући у обзир тако нарасле друштвене тензије, али и психолошки дрил кроз који свако од нас мање или више пролази, не треба да нас изненађују све чешће приче о насиљу у породици. Јер, нарасле друштвене тензије, осећај беде или безнађа, лажни идоли и манипулације доводе до слабљења или губитка свих оних вредности, као што су љубав, верност, састрадање, саосећање, трпљење, које су нам преко потребне да би савладали и пребродили неке кризне и тешке личне или породичне ситуације. Зато ових дана слушамо о томе да је у Србији у порасту насиље у породици, да је до јула ове године у породичном насиљу, нажалост, усмрећено 18 жена, готово исто као у целој 2021. години (20 жена), да се у породицама малтретирају и деца, али и да је трећина пријављених случајева насиља у породици над мушкарцима.

Све ово говори из разлога јер нам је нападнута породица као основ нашег друштва. Нападнути смо сви ми, наша деца, нападнуто нам је последње прибежиште и то мора бити последња линија наше одбране.

Зато, као жена, као мајка и бака отворено устајем у одбрану наших породица, наше деце и противим се свакој врсти насиља. Подржавам борбу већинске Србије за очување традиционалне породице, традиционалних вредности друштва и духовни препород, јер су нам они једини гарант опстанка наше Србије и нашег народа.

Марија Ћумуровић

Члан Женске снаге Двери
Секретар канцеларије Двери у Чачку

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: