Српски Покрет Двери - Лого
Search

Мартић: Коначно најава изградње ограде на јужној граници Србије!

Српски покрет Двери поздравља разговоре и убрзано доношење одлуке о изградњи ограде на нашој јужној граници. Поред тога, морају се преиспитати и одлуке о визној либерализацији одређених земаља чији су држављани те одлуке злоупотребљавали ради илегалног преласка наше границе.

    У земљама Европске уније ствара се све већи отпор грађана према ширењу капацитета прихватних мигранских центара у њиховим земљама.То је и основни разлог заинтересованости тих земаља да се сада коначно заустави прилив миграната.

Са друге стране, не можемо прихватити ни као идеју да се у физичком обезбеђењу наше јужне границе ангажују држављани других држава, како је то Иштван Пастор нагласио. То је противно ставу једне суверене земље. Био би то истовремено био крах и војске и полиције Републике Србије. Сарадња са партнерима са Запада – да, али на размени података и техничкој подршци.

Партнери из Европске уније који су пропагирањем политике отворених граница подстрекивали мигранске таласе треба у садашњем тренутку да сносе и трошкове изградње ограде, али и трошкове додатног обезбеђења границе.

Република Србија мора остати суверена земља, а један од примера за то је и обезбеђивање сопствених граница.

Раденко Мартић

Члан ПО Двери за Војводину

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: