Српски Покрет Двери - Лого

Мартић: Коначно најава изградње ограде на јужној граници Србије!

Српски покрет Двери поздравља разговоре и убрзано доношење одлуке о изградњи ограде на нашој јужној граници. Поред тога, морају се преиспитати и одлуке о визној либерализацији одређених земаља чији су држављани те одлуке злоупотребљавали ради илегалног преласка наше границе.

    У земљама Европске уније ствара се све већи отпор грађана према ширењу капацитета прихватних мигранских центара у њиховим земљама.То је и основни разлог заинтересованости тих земаља да се сада коначно заустави прилив миграната.

Са друге стране, не можемо прихватити ни као идеју да се у физичком обезбеђењу наше јужне границе ангажују држављани других држава, како је то Иштван Пастор нагласио. То је противно ставу једне суверене земље. Био би то истовремено био крах и војске и полиције Републике Србије. Сарадња са партнерима са Запада – да, али на размени података и техничкој подршци.

Партнери из Европске уније који су пропагирањем политике отворених граница подстрекивали мигранске таласе треба у садашњем тренутку да сносе и трошкове изградње ограде, али и трошкове додатног обезбеђења границе.

Република Србија мора остати суверена земља, а један од примера за то је и обезбеђивање сопствених граница.

Раденко Мартић

Члан ПО Двери за Војводину

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: