Српски Покрет Двери - Лого

Миленковић Керковић: Десет година СНС пљачке и издаје сопственог народа

Десет година владавине СНС-а је деценија беспримерне владавине лоповлука, незнања и бешчашћа које су са аутократским моделом власти државу коначно отеле од грађана, заробиле и развалиле институције, присвојиле јавни простор, преостале привредне ресурсе и кренуле у јуриш на природна добра и имовину грађана.

      Довршено је стварање политичке „елите“ разведене од правде, морала и доброг укуса. У Србији је и пре доласка СНС на власт – странке створене да буде други пол картела лажних демократа и лажних патриота – узрок пропадања државе и њених грађана било одсуство слободне конкуренције у свим сферама јавног живота. И поред свих фасада демократије коју су створиле петооктобарске промене, у виду институција налик европским, или законима преписаних од ЕУ, партијска држава је наставила да постоји, а њена најзначајнија функција увек је била пљачка јавних ресурса. Режим СНС-а је партијски монопол довео до чудовишног, до сада невиђеног облика. Партијски монопол узрок је урушавања и уништења конкуренције у свим сферама јавног живота – медијској, политичкој и изборној, сфери високог образовања, привреди, јавној потрошњи и у систему јавних набавки. А монополи су узрок народне беде.

Власт СНС-а је током десет година довела до дуплирања броја сиромашних људи у Србији, а јаз између богатих и сиромашних постао је највећи у Европи. Поред сиромаштва, последица пљачке јавног новца и окупације тржишта јавног новца је и да више од 50.000 младих људи сваке године напусти земљу, да сваки трећи студент планира одлазак у иностранство, а да Србија сваке године због одласка младих људи директно или опортунитетно губи готово 2 милијарде евра. Огромне разлике у развоју региона у Србији, између количине новца, развоја и пословних шанси у Београду и на југу или истоку земље, довеле су до тога да је од 2000. године Србија изгубила више од пола милиона људи. Србија ће 2050. године имати 2 милиона становника мање, а исток и југ Србије изгубиће половину становништва. Ко ће путовати прескупо плаћеним путевима којима се хвали СНС и ко ће живети у становима због којих се уништавају градске зелене површине?

Угушена демократија, јавни простор затворен за другачије мишљење, партијске перјанице, руководство полиције и безбедоносних служби срасли са организованим криминалом, урушено судство и тужилаштво, образовање сведено на обуку, заокупљеност људи сопственим преживљавањем и „немешање у политику“ омогућили су партијској СНС елити, помогнутој конвертитима из претходне власти, да државне ресурсе користе као сопствене. Неразрешене афере Крушик, Јовањица, Савамала, Хеликоптер, наплатна рампа Дољевац, плагирани докторати, Мегатренд, Бриселски споразум, убиство Оливера Ивановића, продаја ПКБ и РТБ Бор, станови у Бугарској и Пандорини папири, кафана на врху Копаоника, лажи о корони, локални шерифи, паљење кућа новинару и председнику синдиката у војсци, продаја Института „Јарослав Черни“, инвеститорски грађевински јуриш на локалне самоуправе, крађа беба, минихидроелектране, запошљавање искључиво чланова СНС у свим државним институцијама и предузећима, бакљаде у време полицијског часа, отимање аеродрома Нишу, продаја Комерцијалне банке, незаконито отете пензије, Вељко Беливук, ЕПС, Телеком Србија само су кап у мору афера коју је изродила десетогодишња владавина Српске напредне странке.

Овакву антинационалну и аутошовинистичку власт, као у последње 22 године, Србија никада није имала. Двери не припадају ни милошевићевско-радикалској номенклатури, нити ДОС и ДС дериватима, ни Г17 и УРС, који су заједно издали и опљачкали Србију. Двери никада нису биле на власти и представљамо Трећи пут на српској политичкој сцени који ће тек рећи своју реч, најпре у Народној скупштини, а потом у Влади Србије. Почетак рада новог сазива парламента биће прилика да у Народној скупштини говоримо у име српског народа, да отпочне крај окупације Србије и свих власти које су своју прокуру користиле као штит за пљачку и издају сопственог народа.

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Народни посланик
Потпредседник Српског покрета Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: