Српски Покрет Двери - Лого
Search

Миленковић Керковић: Вучић по трећи пут међу Нишлијама – шта све председнику неће показати најгора локална власт у Србији

У Нишу нема више никога ко верује да председник Републике Александар Вучић, за кратко време, по трећи пут долази у Ниш да би присуствовао централној прослави новоустановљеног државног празника под називом „Дан заставе“. 

    Сви у Нишу знају и да председник Републике Александар Вучић након покушаја да јефтиним паризером и шампоном створи слику власти која брине о најсиромашнијим​ грађанима у највећој инфлацији у Европи, у Ниш по трећи пут долази како би гасио пожар незадовољства Нишлија најгором локалном влашћу, како сада у Србији, тако и икада у историји Ниша.

Председник Републике, који отвара фабрике и једе паризер изван својих уставних надлежности, наручена истраживања прати свакодневно и зна јако добро да су на локалну власт и градоначелницу Сотировски сада бесни чак и највернији гласачи СНС, а да је због очајног реномеа градоначелнице и његов рејтинг у Нишу најгори у Србији.​ И у​ односу на јунско истраживање НСПМ када је подршку листи коју би на парламентарним изборима предводио Вучић дало​ до тада минималних 35.7% грађана Ниша, сада након стампеда цена, пошасти пљачке, вихора насиља и намерног уништења овог лепог града и његових​ добрих људи, тај рејтинг је пао на​ близу 30% што значи да је Ниш за СНС изгубљен. А то је за Вучића апсолутна катастрофа.

Ни прослава „Дана заставе“ у спортској Хали која прокишњава, ни обећања о „чуду“ подземних каблова у Брзом Броду, ни подела картица пензионерима лично, неће повратити оно што су градоначелница, Веће и директори ЈП, а и он сам својом политиком​ упропастили.

Уместо тога, нека председник Вучић са свитом обиђе једну од 7500 нишких​ породица које живе без струје, ратне ветеране без исплаћених дневница и породице радника опљачканих и уништених​ нишких гиганата, којима нису исплаћене заостале плате. На ручак нека, уместо у касарну, оде у нишку​ „Пчелицу“ и проба сендвиче које је ова предшколска установа спремала за последњи пропали​ митинг СНС-а, а које су нишки СНС активисти и функционери​ јели, возећи се у Београд шиптарским аутобусима.​ Ако хоће да подигне свој рејтинг носиоца листе Вучић треба да, уместо градоначелнице Сотировски и већника Станковића, који се праве „мртви“, објасни одакле ће Ниш да плати више милиона евра за изгубљене спорове „ЈП Дирекција за јавни превоз“ против преварених превозника.

Уместо да дели картице пензионерима, нека заустави поклањање јавне зелене површине изнад Старе циглане, за градњу бетонског насеља Карићевој​ компанији „Тесла парк“ у већ поплављеној и загађеној Палилули, а нека обиђе и ранохришћанску некрополу у Јагодин мали, изнад чијих су гробница​ „градски фараони“ Сотировски и Станковић намерачили да издају грађевинске дозволе. Нека председник Вучић, ако му је до рејтинга стало, тражи да се испуни обећање о обнови нишког ГАК-а и Клинике за онкологију, а да нишка болница у Кнез Селу буде реконструисана уместо да буде продата министру,​ и да уместо мигрантима буде насељена пацијентима.

Може и да се провезе нишким разваљеним​ улицама али само теренским возилом,​ како би осетио чари релија „Париз -Дакар“ или да хода непостојећим тротоарима, а може и да проба да пређе са једне на другу стране Књажевачке улице коју зову „улицом смрти“.​ У чувену нишку кафану „Србија“ у срцу града неће моћи да уђе јер је сада у њој самопослуга​ „Макси“, а ни некада најлепшу српску Галерију близу Тврђаве, која је претворена у продавницу козметике „ДМ“. За бесплатне уџбенике које​ нишки ђаци, као деца другог реда, пред полазак у школу нису добили, сада је касно.

А од свега тога, најбоље би за угрожени​ рејтинг председника Републике у Нишу​ било да и од градоначелнице Сотировски и од већника Станковића​ тражи информацију о броју некретнина и пара на рачунима у земљи и иностранству, њихових и чланова њихових​ породица, и за колико су увећане од када су у врху нишке извршне власти. То би му заиста подигло рејтинг међу бесним и осиромашеним Нишлијама.

Али, све ово председник Републике неће урадити.

Зато ће до избора морати да​ гледа раст рејтинга нишких опозиционих странака.
Двери Ниш су сада на 6%, спремне су за изборе, а до тада и до губитка​ власти СНС-а​ у Нишу, добро нам дошли, председниче Србије, у град цара Константина и престоницу опустелог југа Србије.

Спремите се да ће Ниш, као и до сада, бити први град у Србији у коме ће​ једна ауторитарна власт отићи у историју – јер Нишлије јесу трпељиви и духовити људи, али кад Нишлијама прекипи – назад нема.​ А, догорело је.

Проф. др Тамара Миленковић Керковић 

Народни посланик
Председник ГрО Двери Ниш 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: