Српски Покрет Двери - Лого
Search

НИ ДАНА БЕЗ СРАМА: Књига о кловнијади званој Вучић – Књига на поклон

НИ ДАНА БЕЗ СРАМА: КЊИГА О КЛОВНИЈАДИ ЗВАНОЈ ВУЧИЋ – НА ПОКЛОН

Ових дана, Зоран Чворовић на свом фејсбук профилу пише:“Вучић је потврдио да Србија неће зарађивати на санкцијама које је Запад увео Русији, па ће после посете немачке министарке укинути чак и тек уведене допунске авионске летове за Москву. На исти начин спречио је после припајања Крима Русији 2014. године да српски пољопривредни производи замене западне на руском тржишту. Вучић тиме не само да посредно уводи санкције Русији, јер је спречава да ради преко Србије, већ пре свега кажњава грађане Србије. Тако је то у колонији у којој се на власт не долази по вољи народа, већ по одобрењу странаца. Стога таква власт испуњава налоге странаца, а не интерес сопственог народа. Народ у колонији служи само за одржавање компрадорске елите, пошто колонијалну власт не плаћа метропола, већ локално становништво путем пореза и корупције. Да се та витална веза између народа и компрадора не би довела у питање, а и да метропола не посумња у успешност компрадора да контролишу сопствени народ, власт непрестано злоупотребљава патриотски дискурс. Тако испада да је у интересу српског народа, а не Вашингтона и Брисела, то што званична Србија одбија да заради у садашњој ситуације и што се солидарише са својим исконским непријатељима, а не са Русијом.“

Дакле, све је јасно. И то одавно. Потписник ових редова никад није имао дилеме о Александру Вучићу. У једном од текстова, под насловом „Украјински или кримски сценарио“, који сам писао 2014, налази се и овај цитат:“Шта „Викиликс“ може да објави? Ево како је било. Мене су питали какав ми је став о НАТОу. А ја кажем:“Па, знате, имамо скупштинску декларацију и Устав Србије који говоре да ми не можемо да будемо члан“. Питају ме: „А је л то довека?“ Кажем:“Па, ништа није довека“(Александар Вучић,Б 92, 11. јун 2011) Једноставно, Вучић је човек коме се не може веровати. Никад и ништа.

Читаоцима сајта Двери на увид стављам своју књигу „Ни дана без срама/ Чудновате згоде шегрта Вучића“, чији су текстови настајали од 2013. до 2021. године. Све теме су ту; све су маске пале. Читајте, ширите даље, и немојте пристајата на лаж Великог Кловна.

др Владимир Димитријевић

Вршилац дужности председника Политичког савета Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: