Српски Покрет Двери - Лого
Search

Самарџић: Патриотски блок брани Србију

Говор проф. др Слободана Самарџића на првом предизборном представљању Патриотског блока, одржаном 12. децембра у Крагујевцу.

Ово је борба за опстанак Србије. Није никакво претеривање, ово је нажалост, наша данашњица, наша реалност.

Није први пут у нашој историји, да Србија стоји на ивици понора. Али, док је раније главни узрок тога био тзв. страни фактор, овога пута реч је о домаћој деструкцији државе. Српске патриоте су и раније говорили: Косово и Метохија је тест сваке владе у њеном задатку да чува и унапређује Србију. Али, најопрезнији су говорили и да поред наше јужне покрајине, саможиво руководство земље има још доста тога да понуди туђинцу када га, не дај боже, буде задовољио са Косовом и Метохијом. Србија има доста вода, шума, ливада, њива, пашњака и, најзад руда, за давање тој назајажљивој аждаји, с јединим циљем да се тиме задовоље исто тако неутаживи апетити домаћих властодржаца за вечном владавином. То нам се управо догађа, не накнадно, него упоредо са предавањем Косова и Метохије.

Да бисмо знали о чему је заправо реч, данас, када Патриотски блок ступа у изборни процес ради одбране Србије, направићу једну аналогију.

Пре више деценија косметски Албанци су масовно куповали земљу и куће од Срба. Трајало је то више деценија а да се тадашње комунистичке власти нису питале, да ли овде има нечег прекршајног, или можда и политички криминалног. Наиме, само су Срби били продавци и само Албанци купци. Тобоже, са трговинског становишта све је било у реду. Неко има робу (некретнине), неко има новац и ето регуларне прилике за здраву трговинску трансакцију. И тако Албанци запосеше и земљиште и земљу – наже Косово и Метохију.

Зар овај пример, чије последице и данас живимо, није алармантан за случај Рио Тинта. Корпорација даје паре, сељаци продају земљу и све је у реду. А колико је „у реду“ види данас цела Србија. Док у првом случају Албанци зпосеше покрајину, у другом Рио Тинто запоседа западну Србију. У оба случаја са сличним последицама.

Шта је заједничко за ова два примера. Ни тада ни сада држава није штитила своје грађане. Шта је још заједничко: у оба случаја држане власти су саучествовале у злочину на народом.

Данашња власт, за разлику од оне комунистичке, данас је у пуном погону на обе стране – и на Косову и у широј области Јадра. И још на сијасет трећих страна њихове државне вересије са, додуше, мањим последицама. Србија се мора дићи против тога и зато је основан Патриотски блок.

Проф. др Слободан Самарџић

Председник Државотворног покрета Србије

Видео прилог можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: