Српски Покрет Двери - Лого

Самарџић: Патриотски блок брани Србију

Говор проф. др Слободана Самарџића на првом предизборном представљању Патриотског блока, одржаном 12. децембра у Крагујевцу.

Ово је борба за опстанак Србије. Није никакво претеривање, ово је нажалост, наша данашњица, наша реалност.

Није први пут у нашој историји, да Србија стоји на ивици понора. Али, док је раније главни узрок тога био тзв. страни фактор, овога пута реч је о домаћој деструкцији државе. Српске патриоте су и раније говорили: Косово и Метохија је тест сваке владе у њеном задатку да чува и унапређује Србију. Али, најопрезнији су говорили и да поред наше јужне покрајине, саможиво руководство земље има још доста тога да понуди туђинцу када га, не дај боже, буде задовољио са Косовом и Метохијом. Србија има доста вода, шума, ливада, њива, пашњака и, најзад руда, за давање тој назајажљивој аждаји, с јединим циљем да се тиме задовоље исто тако неутаживи апетити домаћих властодржаца за вечном владавином. То нам се управо догађа, не накнадно, него упоредо са предавањем Косова и Метохије.

Да бисмо знали о чему је заправо реч, данас, када Патриотски блок ступа у изборни процес ради одбране Србије, направићу једну аналогију.

Пре више деценија косметски Албанци су масовно куповали земљу и куће од Срба. Трајало је то више деценија а да се тадашње комунистичке власти нису питале, да ли овде има нечег прекршајног, или можда и политички криминалног. Наиме, само су Срби били продавци и само Албанци купци. Тобоже, са трговинског становишта све је било у реду. Неко има робу (некретнине), неко има новац и ето регуларне прилике за здраву трговинску трансакцију. И тако Албанци запосеше и земљиште и земљу – наже Косово и Метохију.

Зар овај пример, чије последице и данас живимо, није алармантан за случај Рио Тинта. Корпорација даје паре, сељаци продају земљу и све је у реду. А колико је „у реду“ види данас цела Србија. Док у првом случају Албанци зпосеше покрајину, у другом Рио Тинто запоседа западну Србију. У оба случаја са сличним последицама.

Шта је заједничко за ова два примера. Ни тада ни сада држава није штитила своје грађане. Шта је још заједничко: у оба случаја држане власти су саучествовале у злочину на народом.

Данашња власт, за разлику од оне комунистичке, данас је у пуном погону на обе стране – и на Косову и у широј области Јадра. И још на сијасет трећих страна њихове државне вересије са, додуше, мањим последицама. Србија се мора дићи против тога и зато је основан Патриотски блок.

Проф. др Слободан Самарџић

Председник Државотворног покрета Србије

Видео прилог можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: