Српски Покрет Двери - Лого

Срђан Јовић: Да ли Нишлије морају сачекати и двестоти рођендан Радничког да би Чаир постао стадион какав град Ниш заслужује?

Почетком јуна прошле године директор Канцеларије за локални економски развој изјавио је како се до краја године може очекивати почетак радова на реконструкцији стадиона Чаир. 

    Подсећања ради, председник Вучић лично је најављивао почетак радова на Чаиру за март прошле године, затим се пристојно извинио због кашњења и најавио почетак изградње, „чаирске лепотице“ за месец мај. Од тада, као што видимо, прошла је читава година, а радова на Чаиру још увек нема. Трибине „чаирске лепотице“ стоје у немом распадању, без воде, тоалета и основних услова неопходних да навијачи, љубитељи фудбала и нишка деца, будућност српског фудбала и спорта, доживе спортску атмосферу сваки пут када у Нишу игра њихов вољени клуб. Са тим у вези, градски одбор Српског покрета Двери из Ниша пита на коју годину је председник мислио када је говорио о изградњи Чаира? Имајући у виду нове спектакуларне најаве о изградњи потпуно новог, Националног стадиона у Београду, за који је предвиђено 540 милиона евра, Нишлије се са правом питају да ли то републичка власт наставља своју политику занемаривања Ниша и југа Србије? Поред отворених изјава о финансирању београдских клубова на уштрб свих прволигаша ван престонице, да ли је ово само још један од показатеља да се власт у Београду полако одриче и јужне Србије, као што то отворено чини са Косметом?

Ниш као културна и спортска престоница јужне Србије и Раднички као светски бренд града Ниша заслужују стадион на којем фудбалери Радничког своје међународне наступе могу играти на Чаиру без стрепњи од тога да, као што се претходних година најављивало, то чине ван Ниша, у Јагодини. Градски одбор Двери из Ниша пита шта се догодило са милијарду динара за коју је Канцеларија за јавна улагања још прошле године дала сагласност? Уколико је тачно да је обезбеђена сва потребна техничка документација и спроведена сва процедура за добијање грађевинске дозволе, зашто трибине Чаира труну и пропадају? Када ће Нишлије добити стадион обједињених и покривених трибина капацитета 22.200 гледалаца са посебним секторима за VIP, медије, особе са инвалидитетом и осталим посебним групама корисника како је то предвиђено према усвојеном пројекту за реконструкцију?

Срђан Јовић 

ГрО Двери Ниш

*Извор фотографије: Јутјуб/Принтскрин 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: