Српски Покрет Двери - Лого
Search

Срђан Јовић: Неопходна темељна промена политике према представницима НАТО алијансе и ЕУ!

Захтевам од председника Републике Србије да хитно, конкретно и категорички пред јавност изнесе све опасности, проблеме и изазове које пред нашу отаџбину стављају представници окупаторских снага НАТО алијансе и ЕУ. 

     Председник нема овлашћења да у име свих грађана Србије подлегне притисцима западне петорке и прихвати концепт имплементације француско-немачког предлога који се тиче Космета, а који отвара основану сумњу и изазива бојазан од могућности да се њиме омогућава пријем такозваног Косова у УН, што може одвести у de facto и de jure признање постојања својеврсне државе јужно од Ибра. Такође, од председника се захтева да одмах обустави преговоре са окупаторима, поготово о ономе о чему се не преговара, а то је српски Космет.

Питање опстанка, живота и безбедности Срба на Космету, који су непрестано изложени отвореном физичком насиљу, мора постати приоритет политике Владе Републике Србије. Специјална операција која још увек траје у Украјини може у будућности произвести промену поретка, али то није нешто што се у овом моменту може предвидети и што би нужно значило и промену политике на Балкану. Дакле, неопходно је најпре прогласити окупацију Космета, затим покренути активну политику заштите Срба који тамо живе и трајног решавања питања повратка српских институција у нашој јужној покрајини. Према томе, Народна скупштина Србије има велику одговорност у временима која предстоје. Народни посланици морају схватити тежину политичке ситуације у којој се српски народ налази и своје мандате користити одговорно и искљичиво у интересу свих Срба, а не својих политичких партија или себе лично. У том смислу неопходно је да Народна скупштина инсистира на војном присуству Срба на Космету, што у овако агресивном окружењу представља једини пут ка побољшању међународне позиције Србије, повратку државног суверенитета и интегритета, што на крају мора довести до обнове пољуљаног државног достојанства, затим српског националног идентитета и очувања основних постулата на којима почива целокупна српска цивилизација.

Срђан Јовић, дипл. проф. историје 

ГрО Двери Ниш

*Извор насловне фото: Alexa Stankovic 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: