Српски Покрет Двери - Лого

Срђан Јовић: Неопходна темељна промена политике према представницима НАТО алијансе и ЕУ!

Захтевам од председника Републике Србије да хитно, конкретно и категорички пред јавност изнесе све опасности, проблеме и изазове које пред нашу отаџбину стављају представници окупаторских снага НАТО алијансе и ЕУ. 

     Председник нема овлашћења да у име свих грађана Србије подлегне притисцима западне петорке и прихвати концепт имплементације француско-немачког предлога који се тиче Космета, а који отвара основану сумњу и изазива бојазан од могућности да се њиме омогућава пријем такозваног Косова у УН, што може одвести у de facto и de jure признање постојања својеврсне државе јужно од Ибра. Такође, од председника се захтева да одмах обустави преговоре са окупаторима, поготово о ономе о чему се не преговара, а то је српски Космет.

Питање опстанка, живота и безбедности Срба на Космету, који су непрестано изложени отвореном физичком насиљу, мора постати приоритет политике Владе Републике Србије. Специјална операција која још увек траје у Украјини може у будућности произвести промену поретка, али то није нешто што се у овом моменту може предвидети и што би нужно значило и промену политике на Балкану. Дакле, неопходно је најпре прогласити окупацију Космета, затим покренути активну политику заштите Срба који тамо живе и трајног решавања питања повратка српских институција у нашој јужној покрајини. Према томе, Народна скупштина Србије има велику одговорност у временима која предстоје. Народни посланици морају схватити тежину политичке ситуације у којој се српски народ налази и своје мандате користити одговорно и искљичиво у интересу свих Срба, а не својих политичких партија или себе лично. У том смислу неопходно је да Народна скупштина инсистира на војном присуству Срба на Космету, што у овако агресивном окружењу представља једини пут ка побољшању међународне позиције Србије, повратку државног суверенитета и интегритета, што на крају мора довести до обнове пољуљаног државног достојанства, затим српског националног идентитета и очувања основних постулата на којима почива целокупна српска цивилизација.

Срђан Јовић, дипл. проф. историје 

ГрО Двери Ниш

*Извор насловне фото: Alexa Stankovic 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: