Српски Покрет Двери - Лого
Search

Стојановић: Власт није хтела да чује црвени аларм – нестајемо као народ!

Последњи попис у Србији показао је да нас је пола милиона мање него 2011. године. По броју становника, између два пописа, нестали су, укупно гледано, градови величине Шида, Пирота, Вршца, Ивањице, Бачке Паланке, Ариља, Ћуприје, Зајечара, Шапца, Пожаревца, Бечеја! Да ли је потребно ишта више рећи?

   Српски Покрет Двери годинама упозорава на катастрофалну демографску ситуацију у земљи и на погубну антипородичну политику коју је ова власт све време спроводила.

За последњих 11 година државу је напустило више стотина хиљада грађана, наталитет је изузетно мали -1,48 по жени, те с правом верујемо да подаци Завода за статистику о попису нису адекватни и да су још гори од онога што је презентовано јавности. Статистички то значи је да се рађамо мање него у време балканских ратова или између два светска рата. Ако се овај тренд настави, за наредних неколико деценија биће нас мање за 2 милиона.

Највећи је проблем што се не повећава број рађања првог и другог детета. Цифре су неумитне и болне, а власт која се сетила тек пре две године да помене породичну политику и оснује Министарство за породицу које Двери већ деценију траже, сад ће морати да, уколико жели спас државе и народа, хитно поради на кључним мерама за пораст наталитета. Она се мора ставити у службу помоћи породицама и младим брачним паровима и онима који желе да заснују породицу. Потребне су пореске реформе кроз смањење пореза на зараде приликом ступања у брак и смањење пореза на имовину, ослобађање плаћања било каквог пореза за четворо и више деце, обавезно запошљавање за једног члана породице, давање бескаматних кредита за куповину првог стана, израда социјалних карти, бесплатни уџбеници за све ђаке у основној школи а не само у Београду. То је само део мера које држава мора хитно предузети. Држава мора и законски и финансијски да заштити жену као мајку и да јој да сигурност, да мајчинство може да буде занимање, да свака мајка са четворо и више деце добије националну пензију, радила или не.

Власт се уместо тиме бавила критикама трудница, геј парадама и истополним браковима, пропагандом негативних система вредности и свега што је антипородично и противно нашој вери и традицији.

Ако власт сву своју политику и рад министарстава у наредном периоду не усмери ка очувању породице и повећању наталитета, џаба ће бити и нови стадиони и фабрике. Остаће можда само сећање – била једном земља која је волела да се зове Србија и био један народ чија власт није водила бригу о њему.

Ивана Стојановић 

Члан Председништва Двери
Председник Савета Двери за породицу 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: