Српски Покрет Двери - Лого
Search

Сузана Милетић: Стоп насиљу јавних извршитеља над грађанима Србије!

Скоро сваки дан наиђемо на вест да је неко избачен из свога стана, да је неком одузета родна кућа, заплењен намештај, заплењена плата. Јавни извршитељи постали су мучитељи осиромашеног и напаћеног народа Србије. Јавне извршитеље увела је претходна власт, да би наводно растеретила судове, а са доласком СНС власти и успостављањем режима Александра Вучића, њихова овлашћења су постала још и већа и уместо растерећења судова оптерећени су грађани који и овако једва, састављају крај са крајем.

    Председник Србије Александар Вучић каже да извршитељи раде користан посао, тј. да пуне буџет. То је лицемерје којим се јавно руга свим жртвама јавних извршитеља.
Јавни извршитељи су овлашћени да раде шта им се прохте, па тако без решења и најаве могу да улазе у туђе станове, чак и када власници нису присутни. Процењују сами вредност имовине коју намеравају да заплене, односно, другим речима, могу баш све. Наплату јавних предузећа преузели су мимо судова. По аутоматизму, повлашћене канцеларије узимају предмете директно од јавних предузећа и прогоне дужнике. Све, баш све на терет и на штету незаштићених грађана.

Ова власт на челу са Александром Вучићем не брине о интересу грађана, ову власт не занима како народ са веома ниским примањима да опстане, како да прехрани породицу, како да школује децу, како да исплати рачуне… Уместо опстанка грађана, ова власт брине о интересу јавних извршитеља и њиховог неправедног богаћења. Многе породице претрпеле су терор јавних извршитеља, многи људи су починили чак и самоубиства због немогућности да се извуку из тих насилничких, безизлазних ситуација.

Српски покрет Двери се бори против сваког вида насиља у нашем друштву и залаже се за заустављање извршитељског насиља. Нико не сме бити жедан, нико не сме бити гладан, нико не сме бити без крова над главом, нико не сме остати без дома. То су основна људска права и све што је супротно томе је насиље!!!

Сузана Милетић 

Председник Женске снаге Двери у Нишу 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: