Српски Покрет Двери - Лого
Search

Владимир Димитријевић: Трострука вајда од НАТО прајда

Ми смо литијама пред Богом и светом исповедили Христа и закон хришћански, и од Господа тражимо да благослови нашу даљу борбу. Да васкрсне Бог и расточе се непријатељи Његови, и да беже од лица Његовог они који га мрзе!

ПРВА ВАЈДА: МАСКЕ СУ ПАЛЕ

Дакле, упркос свих одлука МУПа, Управног суда и заклињања оних који, формално, владају Србијом, геј парада је ипак била. И на НАТО прајду опет се збило ругање Христу, између осталог. (1) Није било молебана који је, веле, обећан у храму Светог Саве.(2) Србија је, по ко зна који пут, видела да овде не владају они који формално праве Владу, него НАТО који жели параду.(3) У Србији се не хапсе НАТО прајдери, иако им је скуп забрањен, него се хапсе противници параде, који су, неформално, постали „државни непријатељи“.(4)

Лепо нам је рекао Слободан Антонић: „Тако се још једном показује да губитак суверености не може бити „на парче”. Народ који због обећавања бољег стандарда пристане на губитак макар дела суверености, убрзо добија колонијалну управу која је равнодушна не само према његовом све лошијем стандарду него и према замени тог истог „десуверенизованог” народа неким другим народом./…/За нас нема „европског” пута. Има само пута у све дубљу ЕУ колонију.“(5)

Србијом, дакле, влада такозвани НАТИЗАМ, који има своје колаборанте. (6) Али, народ се замајава причом да нама нико, никад и нигде неће наређивати, и да смо суверени. How yes no! Чак и НАТО ГЕЈ Арбанаси кличу „независном Косову“ усред Београда! Ма, браво!(7)

То је прва вајда од НАТО прајда: нема више илузија и све су маске пале! Орден Светог Саве дат главном подстрекачу НАТО прајда у Србији – с његовим одобрењем су, 2019, прајдери позвани у Србију (8) – показао је колико су се додељивачи својевремено, а крајње непромишљено, удаљили од светосавског и светолазаревског завета, јер је орденоносац ових дана јасно рекао да се одриче свега што је сведочила литија у Београду на Усековање главе Светог Јована Крститеља 2022, укључујући и учење Цркве. Том приликом, орденоносац се, очито, одрекао и свог оца, који је, рекоше, учествовао на литији.(9)

ДРУГА ВАЈДА: ДОКАЗАНО – НАРОД НАМ ЈЕ ЖИВ

Друга вајда од НАТО прајда је такође важна – велики хришћански покрет народа је показао да нисмо мртви. И не треба губити из вида да су НАТО прајдери из ЕУ били намерили да посећују наше светиње фрушкогорске, да иду по београдским вртићима, да шире своју агенду где год стигну. И да их буде педесетак хиљада из целе ЕУропе у Београду, граду Мајке Божје. Али, нису успели – три свенародне литије у Београду и по Србији показале су да се не миримо са злом НАТО окупације, и да наша борба неће престати. Они су, окружени хиљадама полицајаца и удбаша, вођени окупаторским амбасадорима, НАТО гаулајтерима, шетали своје НАТО метре кроз Ташмајдански парк, поред споменика НАТО жртви Милици Ракић, да би оправдали НАТО паре које су добили – и још више учврстили Србе у ставу да се не треба предавати.(10)

Многи кажу – то није довољно! Па мало је постигнуто! Требало је да постигнемо све, и сада. Они сматрају да ни литије у Црној Гори нису донеле пад Ђукановића, па самим нису успеле.

Али, јесу успеле, како да нису – Влада Дритана Абазовића је смогла снаге да потпише уговор са Митрополиијом црногорско – приморском СПЦ, и да тиме имовина наше Цркве буде заштићена. Пала је влада, уговор је остао. А литије у Београду и широм Србије увод су у даљу борбу за светињу породице какву је Бог благословио. Ако се узме да је Црна Гора и суштински и формално под влашћу НАТО пакта, а да је Србија то суштински, јер се овде пита Кристофер Хил, није мало постигнуто. Сада ће много више од 80% Срба бити за српски пут у будућност, а против НАТО империје Вашингтон – Брисел. Мало ли је на ову кризу?

А све се десило на дан Светог Петра Дабробосанског, сина војводе Богдана Зимоњића, кога су усташе убиле јер се није одрекао тропрстног Српства и ћирилице. Он је умолио Бога да маске падну и истина засија.(11)

ТРЕЋА ВАЈДА: СВЕ ИДЕ ПО ПРЕДВИЂАЊИМА

Трећа вајда од НАТО прајда је то што се потврђују прогнозе правих научника и аналитичара, као и чињеница да су прави интелектуалци на страни светосавског идентитета Срба и истински родљоуби. Још 2008, све ово је најавио Слободан Антонић, обраћајући се другосрбијанским колаборантима НАТО натизма и најављујући долазак одлучних сведока наше заветности: „И ти људи треба да им коначно кажу: ‘Борићемо се! Нећемо више мирно посматрати како преузимате институцију по институцију, стопу по стопу, све док не окупирате целокупно друштво.’ Черчил је, у сличној прилици, када је требало пружити отпор силницима, рекао: ‘Борићемо се на плажама; борићемо се на пољима и на улицама; борићемо се у брдима. Никада се нећемо предати!’ И ми, господо, борићемо се са вама свуда где је то потребно. Борићемо се по новинама, борићемо се по сајтовима, борићемо се по трибинама, борићемо се по књигама, борићемо се по позориштима, борићемо се по галеријама… Никада се нећемо предати! Показаћемо да су наше вредности боље од ваших! И сигурни смо да ће, на крају, и ова земља и ова култура – победити!”(12)

Ми смо литијама пред Богом и светом исповедили Христа и закон хришћански, и од Господа тражимо да благослови нашу даљу борбу. Да васкрсне Бог и расточе се непријатељи Његови, и да беже од лица Његовог они који га мрзе!

*Извор: Правда

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: