Српски Покрет Двери - Лого

Zaustavićemo urbanistički haos i isplanirati razvoj grada

Problemi urbanizma su brojni: „investitorski urbanizam“ to jest prekrajanje urbanističkih planova po volji velikih i često sumnjivih investitora, nepoštovanje elementarnih normi vezanih za namenu i način korišćenja površina, nepostojanje kodeksa gradnje i trajno narušavanje ambijentalnih celina, fizičko, vazdušno i zvučno zagađenje od strane zaštićenih vlasnika lokala za noćni provod, otimanje zelenih površina i zaziđivanje Beograda…, – samo su neki od urbanističkih problema koje je istakao Zoran Bogdanović, kandidat za gradskog odbornika na listi Dosta je bilo i Dveri.

Osim otklanjanja svih ovih problema, potrebno je isplanirati razvoj Beograda.

U milionskom gradu kao što je Beograd, prazan prostor (park, trg, široki bulevar, priobalje, obodne šume i izletišta) je veoma važan. Objekti moraju da čine harmoničnu celinu sa okolinom. Beograd ima i suviše malo trgova, parkova, rekreativnih zona, šuma. Tome treba dati maksimalan značaj pri planiranju razvoja grada.

Hoćemo grad u kome su u najvećoj mogućoj meri uklonjene fizičke barijere koje onemogućuju kretanje osobama sa posebnim potrebama, starijim osobama, osobama sa bebama i malom decom.

U gradu nema dovoljno prostora za decu, i nema dovoljno mesta za ljude koji nemaju gde da borave pa su, živeći na ulici u nehigijenskom uslovima, izloženi bolestima i hirovima vremena i drugih ljudi.

Hoćemo da imamo slobodan pristup obalama reka koje su zagušene raznim splavovima, pontonima i plutajućim objektima sumnjive namene. Nije neprihvatljivo da postoje splavovi, ali mora da se odredi mesto, dimenzije, izgled, funkcija i njihov maksimalan broj.

Gradska organizacija Dveri Beograd

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: