Српски Покрет Двери - Лого
Search

Александар Вукадиновић, Двери Чачак: Надлежни морају одговарати за лоше одржавање моста у Овчар Бањи

Обраћање на протесној конференцији испред градске управе у Чачку одржаној 17. октобра 2022.

    Управо на Међународни дан смањења ризика од катастрофа, у Овчар Бањи се десила велика катастрофа и трагедија када су две особе погинуле, а више њих озбиљно повређено услед урушавања старог пешачког моста на Морави. Ово није природна катастрофа већ чист пропуст надлежних градских и републичких служби које су морале да редовно контролишу и одржавају мост у исправном стању, као и да посебним знацима упозорења сигнализирају пешацима да обрате пажњу на прелазак моста у мањим групама. Ако имамо у виду да тим мостом свакога дана прелази велики број туриста који посећују овчарско-кабларске манастире, као и наших суграђана који са децом иду на излете, свако од нас и бројних наших гостију могао је бити жртва.

Ово је велика срамота за град Чачак, јавашлук и неодговорност која се не памти и за коју неко од надлежних мора и политички и кривично да одговара. Одговорност мора да крене од врха: од надлежног министарства, градоначелника Чачка Милуна Тодоровића, преко надлежних чланова градског већа, надлежних републичких и градских инспекција, посебно директора Туристичке организације која је поставила туристичку таблу али не и упозорење, па до надлежних комуналних и путарских служби које нису уредиле приступ мосту.

Српски покрет Двери позива надлежно тужилаштво да по службеној дужности хитно покрене истрагу и утврди одговорност свих надлежних за овако велике пропусте који су угрозили животе огромног броја људи, од којих су двоје нама посебно драгих гостију из Републике Српске и изгубили животе. Овако нешто више никада не сме да се понови и мора да буде опомена свим нивоима републичке и градске власти да повећају степен одговорности у свом раду, као и надлежним државним институцијама које морају да процесуирају и строго кажњавају сваку неодговорност сличну овој.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: