Српски Покрет Двери - Лого

Александар Вукадиновић, Двери Чачак: Надлежни морају одговарати за лоше одржавање моста у Овчар Бањи

Обраћање на протесној конференцији испред градске управе у Чачку одржаној 17. октобра 2022.

    Управо на Међународни дан смањења ризика од катастрофа, у Овчар Бањи се десила велика катастрофа и трагедија када су две особе погинуле, а више њих озбиљно повређено услед урушавања старог пешачког моста на Морави. Ово није природна катастрофа већ чист пропуст надлежних градских и републичких служби које су морале да редовно контролишу и одржавају мост у исправном стању, као и да посебним знацима упозорења сигнализирају пешацима да обрате пажњу на прелазак моста у мањим групама. Ако имамо у виду да тим мостом свакога дана прелази велики број туриста који посећују овчарско-кабларске манастире, као и наших суграђана који са децом иду на излете, свако од нас и бројних наших гостију могао је бити жртва.

Ово је велика срамота за град Чачак, јавашлук и неодговорност која се не памти и за коју неко од надлежних мора и политички и кривично да одговара. Одговорност мора да крене од врха: од надлежног министарства, градоначелника Чачка Милуна Тодоровића, преко надлежних чланова градског већа, надлежних републичких и градских инспекција, посебно директора Туристичке организације која је поставила туристичку таблу али не и упозорење, па до надлежних комуналних и путарских служби које нису уредиле приступ мосту.

Српски покрет Двери позива надлежно тужилаштво да по службеној дужности хитно покрене истрагу и утврди одговорност свих надлежних за овако велике пропусте који су угрозили животе огромног броја људи, од којих су двоје нама посебно драгих гостију из Републике Српске и изгубили животе. Овако нешто више никада не сме да се понови и мора да буде опомена свим нивоима републичке и градске власти да повећају степен одговорности у свом раду, као и надлежним државним институцијама које морају да процесуирају и строго кажњавају сваку неодговорност сличну овој.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: