Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Када ће истражни органи почети да се баве носиоцима власти у Чачку?

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, на данашњој седници Народне скупштине, поставио је више питања у вези са корупцијом и одговорношћу носиоца власти у Чачку.

Питања доносимо у наставку текста.

 • Да ли надлежно Министарство и ДРИ, у сарадњи са надлежним тужилаштвима и полицијом, могу да пошаљу инспекције и истражне органе у градску управу града Чачка ради провере следећих питања која интересују грађане Чачка, а која Српски покрет Двери поставља годинама уназад?
 • Да ли је градоначелник Чачка Милун Тодоровић као приватни инвеститор за време свог мандата на челу града изградио спрат више на згради у центру граду на месту срушеног биоскопа Сутјеска, супротном свим урбанистичким плановима и грађевинским дозволама?
 • Ко је одговоран на загађење реке Мораве?
 • Ко је одговоран за експлозије у фабрици Слобода?
 • Ко је одговоран за гашење ФК Борац из Чачка и криминалне радње у вези са куповином сеоског ФК Прово из Мачве који је преименован у нови ФК Борац док су дугови играчима и запосленима остали, а новац пореских обвезника из буџета града Чачка ненаменски утрошен док су у управама пропалог клуба седели водећи функционери СНС из Чачка?
 • Зашто још увек није поступано по кривичним пријавама против градоначелника Чачка Милуан Тодоровића које сам поднео због угрожавања здравља грађана Чачка и нечињења по питању здравствених последица пандемије, загађења ваздуха и загађења Мораве?
 • Како се и коме распродаје градска имовина?
 • Колико водећих функциоенра у градској управи града Чачка има купљене дипломе? Да ли челници СНС из локалне власти у Чачку могу да наведу име једног свог студентског друга из времена студирања?
 • Зашто још увек није заживео Фонд за лечење тешко оболеле деце који једногласно усвојен од стране скупштине града на предлог одборника Двери још пре пет година?
 • Зашто је Чачак једини већи град који нема државни Дом за старе и немоћне?
 • Колико су се локални функционери и њима блиске фирме уградили у преплаћене инфраструктурне радове у Чачку, од поплочавања градског бедема и градске плаже, преко реконструкције објеката и улица до куповине новогодишње јелке?
 • Ко је крив за пропадање, одлазак у стечај и гашење највеће Фабрике резног алата у овом делу Европе, чувене чачанске ФРА?
 • Ко из градског руководства је крив за смрт двоје људи и тешке повреде више њих приликом пада висећег моста у Овчар Бањи који је имао налог надлежног инспектора да буде забрањен за коришћење?
 • Зашто је Чачак једини град у Србији који има више удружења пензионера која ратују међу собом, као и зашто клубови пензионера не врше своју функцију?

 

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Видео обраћање Бошка Обрадовића овим поводом можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Бошко Обрадовић: Када ће истражни органи почети да се баве носиоцима власти у Чачку?

Снег је зимску службу – ЈКП „Београд пут“ и градску власт „изненадио“ у децембру и због тога је у недељу настао потпуни колапс на београдским улицама. Из тог разлога захтевамо хитну смену Зорана Радојичића и Горана Весића.

Радојичић је само дан пре снега, у суботу, на седници Штаба за ванредне ситуације рекао како је све спремно за чишћење снега. У недељу ујутру снег је градску власт ипак “изненадио“ толико да га нису очистили ни током целог дана, грађани су ишли пешке, а излазак на ауто-пут у раним јутарњим часовима је био скоро непроходан због колоне аутомобила који су проклизавали. Није био очишћен чак ни ауто-пут нити скоро иједна саобраћајница првог реда. Аутобуси су били блокирани, трамваји су стајали у низу у Булевару краља Александра, а Устаничка и многе друге улице изгледале су катаклизмично са поломљеним дрвећем, које су на крају уклањали сами грађани.

Због свега тога, Српски покрет Двери тражи под хитно одговорност и смену градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака као и раскид уговора о одржавању путева на териотрији Београда са фирмом “Страбаг“ д.о.о Нови Београд и њихову одговорност. Захтевамо преиспитивање и раскид уговора са свим приватним фирмама које су до данас биле задужене за одржавање путева на читавој територији Србије, њихову одговорност и утврђивање штете коју су нанели држави и грађанима.

Сви они заједно треба да одговоре на питање зашто је одржавање путева у толикој мери дато у руке приватницима и сви они заједно морају поднети терет одговорности због неодржавања истих, не само зими већ током целе године чиме доводе у опасност све грађане.

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: