Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Када ће истражни органи почети да се баве носиоцима власти у Чачку?

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, на данашњој седници Народне скупштине, поставио је више питања у вези са корупцијом и одговорношћу носиоца власти у Чачку.

Питања доносимо у наставку текста.

 • Да ли надлежно Министарство и ДРИ, у сарадњи са надлежним тужилаштвима и полицијом, могу да пошаљу инспекције и истражне органе у градску управу града Чачка ради провере следећих питања која интересују грађане Чачка, а која Српски покрет Двери поставља годинама уназад?
 • Да ли је градоначелник Чачка Милун Тодоровић као приватни инвеститор за време свог мандата на челу града изградио спрат више на згради у центру граду на месту срушеног биоскопа Сутјеска, супротном свим урбанистичким плановима и грађевинским дозволама?
 • Ко је одговоран на загађење реке Мораве?
 • Ко је одговоран за експлозије у фабрици Слобода?
 • Ко је одговоран за гашење ФК Борац из Чачка и криминалне радње у вези са куповином сеоског ФК Прово из Мачве који је преименован у нови ФК Борац док су дугови играчима и запосленима остали, а новац пореских обвезника из буџета града Чачка ненаменски утрошен док су у управама пропалог клуба седели водећи функционери СНС из Чачка?
 • Зашто још увек није поступано по кривичним пријавама против градоначелника Чачка Милуан Тодоровића које сам поднео због угрожавања здравља грађана Чачка и нечињења по питању здравствених последица пандемије, загађења ваздуха и загађења Мораве?
 • Како се и коме распродаје градска имовина?
 • Колико водећих функциоенра у градској управи града Чачка има купљене дипломе? Да ли челници СНС из локалне власти у Чачку могу да наведу име једног свог студентског друга из времена студирања?
 • Зашто још увек није заживео Фонд за лечење тешко оболеле деце који једногласно усвојен од стране скупштине града на предлог одборника Двери још пре пет година?
 • Зашто је Чачак једини већи град који нема државни Дом за старе и немоћне?
 • Колико су се локални функционери и њима блиске фирме уградили у преплаћене инфраструктурне радове у Чачку, од поплочавања градског бедема и градске плаже, преко реконструкције објеката и улица до куповине новогодишње јелке?
 • Ко је крив за пропадање, одлазак у стечај и гашење највеће Фабрике резног алата у овом делу Европе, чувене чачанске ФРА?
 • Ко из градског руководства је крив за смрт двоје људи и тешке повреде више њих приликом пада висећег моста у Овчар Бањи који је имао налог надлежног инспектора да буде забрањен за коришћење?
 • Зашто је Чачак једини град у Србији који има више удружења пензионера која ратују међу собом, као и зашто клубови пензионера не врше своју функцију?

 

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Видео обраћање Бошка Обрадовића овим поводом можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Бошко Обрадовић: Када ће истражни органи почети да се баве носиоцима власти у Чачку?

Снег је зимску службу – ЈКП „Београд пут“ и градску власт „изненадио“ у децембру и због тога је у недељу настао потпуни колапс на београдским улицама. Из тог разлога захтевамо хитну смену Зорана Радојичића и Горана Весића.

Радојичић је само дан пре снега, у суботу, на седници Штаба за ванредне ситуације рекао како је све спремно за чишћење снега. У недељу ујутру снег је градску власт ипак “изненадио“ толико да га нису очистили ни током целог дана, грађани су ишли пешке, а излазак на ауто-пут у раним јутарњим часовима је био скоро непроходан због колоне аутомобила који су проклизавали. Није био очишћен чак ни ауто-пут нити скоро иједна саобраћајница првог реда. Аутобуси су били блокирани, трамваји су стајали у низу у Булевару краља Александра, а Устаничка и многе друге улице изгледале су катаклизмично са поломљеним дрвећем, које су на крају уклањали сами грађани.

Због свега тога, Српски покрет Двери тражи под хитно одговорност и смену градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака као и раскид уговора о одржавању путева на териотрији Београда са фирмом “Страбаг“ д.о.о Нови Београд и њихову одговорност. Захтевамо преиспитивање и раскид уговора са свим приватним фирмама које су до данас биле задужене за одржавање путева на читавој територији Србије, њихову одговорност и утврђивање штете коју су нанели држави и грађанима.

Сви они заједно треба да одговоре на питање зашто је одржавање путева у толикој мери дато у руке приватницима и сви они заједно морају поднети терет одговорности због неодржавања истих, не само зими већ током целе године чиме доводе у опасност све грађане.

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: