Српски Покрет Двери - Лого
Search

Братислав Симовић: Нови Чачак и нове шансе за раст и развој Чачка

Предизборни програм Двери Чачак резултат је теренског рада и аналитичког приступа, а урађен је у координацији са суграђанима. Помно смо пратили потребе наших суграђана које нису задовољене или нису на прави начин регулисане. Сажете у 12 тачака новог програма биће у наредном периоду детаљно представљене кроз низ конференција за медије, редовно сваке седмице, уторком од 10 часова. 

       Нови треба да буде Чачак, јер је то град кроз који пролазе два велика инфраструктурна објекта, ауто-путеви „Милош Велики” и „Моравски коридор”, чинећи основу за развој града али и нас грађана без обзира где живимо. У центру или на периферији, живот треба да буде достојанствен и примерен 21. веку. Међутим, није довољно изградити ауто-путеве не поштујући права наших суграђана (право на имовину, здраву животну средину, праведну експропријацију,…). Много је идеја које смо навели у програму које се могу ослонити на ове путне правце али и на постојеће. Када погледамо мапу града видимо да је и Булевар ослободилаца, познат као „Кружни пут” прилично неуређен, нема профил булевара иако се тако зове. Тај путни правац се мора уредити јер пружа пуно могућности.

Организовање нових привредних зона и преуређење постојећих индустријских, треба да оствари равнотежу између пољопривредне и индустријске производње. Чачак мора бити инфраструктурно уређен тако да оствари динамику како у граду тако и селима и приградским насељима која треба да постану нови административни центри.

Наводим пример Љубића и улице која води од моста на Западној Морави до кружног тока, споменика Танаску Рајићу и будућем Домју здравља. Наиме, на том делу је забрањено паркирање са обе стране улице и имамо колизију учесника у саобраћају. Грађани су принуђени да због природе посла и својих потреба свакодневно крше саобраћајне прописе на том делу улице. Такве ситуације се морају избећи и пронаћи адекватна решења.

Као део будуће власти сагледаћемо све потребе суграђана и обезбедити да град ефикасно функционише, уз праведну употребу и расподелу ресурса. Очекујемо да добијемо поверење Чачана како би остварили синергију знања, вештина и искуства локалне привреде и предузетника, за чију афирмацију се максимално залажемо и нових генерација Чачана које долазе. Заједно чинимо генератор нових идеја, шанси и прилика за раст и развој Чачка.

Обраћање Братислава Симовића на представљању локалног предизборног програма Двери Чачак „ЗА НОВИ ЧАЧАК 2024-2028”. одржаном 2. априла 2024. године 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: