Српски Покрет Двери - Лого
Search

Др Милан Рогановић: Социјална политика Двери Чачак

Припремајући се за редовне локалне изборе у нашем граду Двери су као основни циљ и задатак прокламовале смену лоше напредњачке власти. Крајње је време да се са Дверима у новој власти у наш град врате идеје социјалне правде, социјалне сигурности, социјалне одговорности и солидарности. 

     Парафразирајући речи великог руског писца и мислиоца Достојевског који је рекао ,,да смо сви криви за све”, обећао бих да ћемо сви ми који будемо чинили будућу власт у граду Чачку увек чинити све да помогнемо свакоме коме је то неопходно. Обезбедићемо да у нашем граду нико не буде гладан, без крова над главом, да у свакој породици буде бар један члан са сталним запослењем. Нити једна породица не сме доспети у банкрот, нити једна породица се не сме осетити одбаченом, усамљеном, без минимума социјалне сигурности, па ћемо као једну од мера наше социјалне политике отворити и Канцеларију за подршку породици. Као власт у Чачку нећемо дозволити да извршитељи плене имовину наших суграђана, сви материјално угрожени ће бити социјално збринути.

Улагаћемо у наше младе, у нашу децу. Обезбедићемо да аматерско бављење спортом у нашем граду буде бесплатно и да се свако дете може бавити спортом без плаћања клупске чланарине. Да би додатно растеретили породичне буџете, свим ђацима на територији града Чачка обезбедићемо бесплатне уџбенике, свим ђацима који желе да се хране у школским кухињама бесплатне ужине, а свим ђацима који користе аутобуски превоз плаћене месечне карте. Најугроженијим пензионерима би обезбедили финасијску помоћ на месечном нивоу и залагали би се да им се врати новац одузет неуставном одлуком напредњачке власти од 2014. године. Изградићемо Дом за старе у коме би се свако осећао сигурно и збринуто са посвећеним особљем које ће олакшавати нечију психофизичку патњу или старачке дане.

Са Дверима у новој власти поправили би и нашу здравствену безбедност. Најпре би максимално деполитизовали здравство, спречили страначко запошљавање, обезбедили да најбољи кадрови дођу на чело здравствених установа на конкурсима са јасно утврђеним критеријумима. У средиште здравственог система вратили би пацијента, јер здравствени систем и постоји због пацијената. Здравствену заштиту у нашем граду би ојачали стручним кадровима и обезбедили најсавременију опрему у интересу сваког пацијента. Свим суграђанима би обезбедили бољу и бржу доступност здравственим услугама, без дугих чекања на дијагностичке процедуре или операције. Нарочито би се заложили за изградњу новог, савременог породилишта, за достојанствен боравак свих породиља и њихових беба, јер жене у нашем друштву морају имати све привилегије, а деца су будућност нашег града, наше државе и нације.

Обраћање примаријуса др Милана Рогановића, председника Двери Чачак, на представљању локалног предизборног програма „ЗА НОВИ ЧАЧАК 2024-2028”. одржаном 2. априла 2024. године 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: