Српски Покрет Двери - Лого

Двери Суботица: Једино оштра реакција државе употребом војске може да заштити наше границе!

После веома бурних дешавања у месној заједници Макова седмица у Суботици и местима Мартонош и Хоргош у општини Кањижа, као једино решење се намеће ангажовање Војске Србије која би у садејству са пограничним органима полиције обавила веома озбиљан задатак обезбеђивања државне границе и гарантовања безбедности свим нашим грађанима.

    Полиција, на жалост, није успела да у свим досадашњим активностима обезбеди безбедан и сигуран живот. Због изостанка озбиљне реакције полиције, криминалне групе су успеле да своје активности на кријумчарењу миграната подигну на виши ниво. Успели су да се веома добро организују, да успешно обезбеђују логистику, а најопасније је то што су успели да своје кријумчарење прошире путем друштвених мрежа, тако да се на Блиском истоку чуло да се улазак у Европску унију одвија у рејону Суботице, Хоргоша, Мартоноша и других пограничних места на северу Војводине.

Дошло је промене профила миграната који сада долазе у Суботицу и друга погранична места. Сада су то платежно способни ,,мигранти“ који долазе путем туристичких виза. Због појаве такве врсте миграната који прелазе границу, наша конзуларна представништва и амбасаде у државама Блиског истока би морале да обрате пажњу коме све издају туристичке визе. Ставити на проверу који појединци шаљу позивна писма, ко издаје потврде о купљеном туристичком аранжману.

Потребна је оштра реакција државе, јер ако се то не деси, број оних који долазе у Србију са регуларним пасошима да би илегално прешли границу ће бити поразан и по државу и по народ који живи на северу Војводине. Поготово ако имамо у виду да се сада највећим делом појављују мигранти који долазе авионом, аутобусима, па је честа појава Курда, Тунижана, Мароканаца којих у ранијим миграционим таласима није било у оволиком броју као сада.

После низа ексцеса у граничном појасу, Мађарска је донела одлуку о повећању висине жичане ограде за 1 метар и о ангажовању додатних полицијских снага од 2000 полицајаца. Озбиљни потези Мађарске државе могу допринети тежем преласку границе од стране кријумчара и самих миграната.

Са друге стране, број миграната који се налази у Републици Србији је сасвим сигурно вишеструко већи од броја оних са којим надлежни органи шпекулишу. Држава мора под хитно предузети мере којима би се гарантовала безбедност грађанима Србије, мере која би довела до смањења броја миграната који се налазе у Републици Србији.

Уколико до таквих потеза и мера не дође сасвим сигурно да ће се грађани самоорганизовати, а тада ће већ бити касно за било какве мере државних органа.

ГрО Двери Суботица

Председник Раденко Мартић

*Фото: МУП
Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: