Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Александровац: Чиме је Ирена Вујовић заслужила Фебруарску награду општине Александровац?!

Када мислите да вас жупска власт не може више ничим изненадити, они увек пронађу нови начин да то ураде. Наравно, увек негативно и сваки пут све горе и горе, а сада су превазишли сами себе. Ирена Вујовић, министар за заштиту животне средине, одлуком Скупштине општине Александровац добитник је Фебруарске награде (најзначајније награде коју додељује општина) за изузетан допринос развоју општине Александровац. 

    Да ли се тај њен изузетан допринос огледа у свим оним одбијеним молбама, захтевима и пријавама о угрожавању животне средине које су послате њој и њеном министарству? Или је њен допринос што је „решила“ проблем депоније „Сињевац“, или можда помогла у уређивању реке Пепељуше? А можда је разлог за изузетан допринос то што је њено министартство „забранило“ нелегалну базу асфалта у Новацима или изградњу каменолома у Рађевицама… На свако питање, молбу и захтев она и њено министарство остали су неми.

Жупа је еколошка бомба, а министарка за екологију добија награду. Локална власт овом одлуком вређа памет сваком Жупљанину. Пре три године, када је Александар Вучић изабран за почасног грађанина Жупе само су се одборници Двери успротивили таквој одлуци и гласали против. Сада у жупском парламенту, када нема нас, није било никога да се успротиви оваквој одлуци. Сви су, нажалост, подржали овакву одлуку…

На Светог Трифуна (Дан општине), када локални шерифи буду водили министарку од општине до Дома културе, имаће прилику да покажу „највеће“ еколошко достигнуће у напредној Жупи: највећи јавни тоалет на свету (читај ТЦ „Жупа“). Својим очима министарка може видети „највећу жупску атракцију“. После тога могу да је одведу и до сметлишта „Сињевца“ да јој покажу како изгледа једна „чиста еколошка напредна градска средина“ у 21. веку. Министарка ће отићи са наградом и наставиће да игнорише све захтеве и молбе из Жупе, а ми ћемо да наставимо да се гушимо у непријатним мирисима који нас окружују.

Ко последњи остане нека угаси светло…

ОО Двери Александровац 

*Извор фотографије: Гвозден Здравић/Блиц 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: