Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Александровац: Коначно решен проблем у Дому здравља

Након месеци чекања, или боље речено година, грађани Жупе коначно су дочекали грејање у Дому здравља. Надамо се да су дани када је наш Дом здравља личио на хладњачу прошлост и да грађани више неће морати да дрхте од хладноће по чекаоницама, а да се ординације неће загревати помоћу електричних грејалица. 

    Исто тако, надамо се да је владајућа гарнитура која је на челу наше општине из овог проблема нешто научила. Годинама је игнорисан проблем са грејањем у Дому здравља, и тај немар је последњих месеци дошао на наплату. Питање је колико би још дуго надлежни људи чекали да Жупљани нису подигли глас… Реакција руководства општине и Дома здравља била ја закаснела. Цело пролеће и лето понашали су се по оној народној пословици „Село гори, а баба се чешља“. Због тога би сада било неморално и лицемерно да санацију овог проблема представе као некакав успех.

Уместо што се ките ловорикама, што пре треба да реше и остале проблеме у Дому здравља. Ту пре свега мислимо на стационар чије се реновирање отегло у недоглед. Затим, плафон на одељењу стоматологије који прокишњава годинама! Уместо да га санирају и спрече даље пропадање, они су само затворили врата и народ упутили да кроз разне ходнике долази до стоматолога. А и кад тамо стигне може само да види катастрофу од ординација. Свака је у распаду.

Жупљани заслужују модеран и савремен Дом здравља са могућношћу специјалистичких прегледа, а не да за сваки иоле озбиљнији преглед морају да иду у Крушевац или код приватних доктора! Такође, ред би био да после много година грађанима буде доступно више лабораторијских анализа, а не само оно основно а за остало – плати у приватној лабораторији! „Бесплатно“ здравство , нема шта!

ОО Двери Александровац 

 

*Извор фотографије: rs.polomap.com 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: