Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Аранђеловац: Формирана „Коалиција са народом“, први задатак НЕ на референдуму

У Аранђеловцу је за предстојеће локалне изборе формирана „Коалиција са народом“, као прва званично најављена изборна листа за аранђеловачке изборе који ће бити одржани 3. априла ове године. Први задатак овог блока биће да што више Аранђеловчана каже НЕ промени Устава на предстојећем референдуму 16. јануара.

„Коалицију са народом“ чине општински одбори Српског покрета Двери, Здраве Србије и Српске монархистичке странке „Српска слога“, затим нестраначки угледни и млади људи, као и Аранђеловчани са градског и сеоског подручја. На конференцији за медије је истакнуто да је задатак ове коалиције да прво поврате Аранђеловцу стари сјај, а да се развој града мора водити плански, кроз инвестиције у привреду, пољопривреду, туризам, инфраструткуру и породичну политику. Први циљ „Коалиције са народом“ биће да Аранђеловчани у што већем броју кажу НЕ на предстојећем референдуму и тако одбранимо Устав од бриселских диктата.

О формирању коалиције су говорили Надежда Прековић – председник ОО Двери Аранђеловац, Драган Тодоровић – потпредседник ОО Здрава Србија, Миодраг Вуковић – председник ОО СМС „Српска слога“ и Милан Швабић, дипломирани економиста и бивши председник општине Аранђеловац који је приступио „Коалицији са народом“.

ОО Двери Аранђеловац

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Двери Аранђеловац: Формирана „Коалиција са народом“, први задатак НЕ на референдуму

Снег је зимску службу – ЈКП „Београд пут“ и градску власт „изненадио“ у децембру и због тога је у недељу настао потпуни колапс на београдским улицама. Из тог разлога захтевамо хитну смену Зорана Радојичића и Горана Весића.

Радојичић је само дан пре снега, у суботу, на седници Штаба за ванредне ситуације рекао како је све спремно за чишћење снега. У недељу ујутру снег је градску власт ипак “изненадио“ толико да га нису очистили ни током целог дана, грађани су ишли пешке, а излазак на ауто-пут у раним јутарњим часовима је био скоро непроходан због колоне аутомобила који су проклизавали. Није био очишћен чак ни ауто-пут нити скоро иједна саобраћајница првог реда. Аутобуси су били блокирани, трамваји су стајали у низу у Булевару краља Александра, а Устаничка и многе друге улице изгледале су катаклизмично са поломљеним дрвећем, које су на крају уклањали сами грађани.

Због свега тога, Српски покрет Двери тражи под хитно одговорност и смену градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака као и раскид уговора о одржавању путева на териотрији Београда са фирмом “Страбаг“ д.о.о Нови Београд и њихову одговорност. Захтевамо преиспитивање и раскид уговора са свим приватним фирмама које су до данас биле задужене за одржавање путева на читавој територији Србије, њихову одговорност и утврђивање штете коју су нанели држави и грађанима.

Сви они заједно треба да одговоре на питање зашто је одржавање путева у толикој мери дато у руке приватницима и сви они заједно морају поднети терет одговорности због неодржавања истих, не само зими већ током целе године чиме доводе у опасност све грађане.

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: