Српски Покрет Двери - Лого

Двери Аранђеловац: Казнити бахату фирму блиску СНС-у која је истоварала отпад у реку

Протеклог викенда Аранђеловчане, али и грађани Србије, шокирао је снимак истоварања отпада у реку Кубршницу. Отпад је истоварало предузеће „Арбаг“, блиско Српској напредној странци, које добија скоро све уговоре за асфалтирање улица у Аранђеловцу.

    Иако зарађује милионе динара из буџета општине, очигледно је да овом предузећу не смета да уништава животну средину у Аранђеловцу. Поред тога што је ово очигледан пример бахатости фирме блиске СНС-у, у питању је и кривично дело загађења животне средине и због тога захтевамо од свих надлежних органа да реагују и жестоко казне предузеће „Арбаг“ и његовог власника. Грађани који су снимили ово недело, добили су одговор од радника да то чине „по налогу газде фирме“. Интересантно је и ћутање представника аранђеловачке СНС власти по овом питању, а посебно председника општине Бојана Радовића, који је у више наврата хвалио предузеће „Арбаг“. Оно што је добра вест јесте најава из Министарства животне средине да ће „Арбаг“ бити кажњен за овакво бахато понашање и ОО Двери Аранђеловац ће то јавно поздравити, а надамо се да неће све остати на празним обећањима, поготово јер се ради о фирми блиској СНС-у.

Подсећамо јавност да је предузеће „Арбаг“ прошле године добило посао асфалтирања улица у Аранђеловцу, у конзорцијуму заједно са још једном фирмом блиском СНС-у – „Лаловић гранит“, али и са фирмом из Прешева под називом „Саба Белча“, чији је власник, Сабахудин Етеми хапшен 2018. године због финансијских малверзација, док је директор исте фирме Е.Д. ухапшен 2020. године под сумњом за исто кривично дело. Такође, прорежимски дневни лист „Ало“ је оптуживао Сабахудина Етемија да је био један од финансијера терорисичке „Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе“.

Општинска организација Двери Аранђеловац, поред еколошке инспекције, позива и Министарство унутрашњих послова и тужилаштво да испитају пословање предузећа „Арбаг“, као и њихове везе у пословању са челницима општине Аранђеловац.

ОО Двери Аранђеловац

*Извор фотографија: Министарство животне средине

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: