Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Аранђеловац: За 10 година 4500 становника мање у Аранђеловцу

Најновији попис становништва нам је показао оно што смо, нажалост, и слутили – Аранђеловац има 4.532 становника мање него 2011. године. Ако се држимо званичних података (а незванична говоре да је ситуација још алармантнија), према овогодишњем попису становништва, Аранђеловац има 41.693 становника, док је тај број 2011. године износио 46.225 грађана. 

   Када узмемо у обзир да је у целој Србији скоро пола милиона људи мање него пре 10 година, јасно се виде последице катастрофалне демографске политике актуелне власти и на републичком, али и на нивоу локалних самоуправа. Разлози за овако поражавајућу статистику су вишеструки, али су два најбитнија – први, одлазак људи у иностранство због лоше материјалне ситуације, негативне селекције у друштву и погрешног система вредности чији су главни протагонисти актуелна власт и њихови и медији и други, због константног повећања беле куге.

Када говоримо о Аранђеловцу, из њега одлазе људи свих доби. Средње генерације у иностранство да раде, а млађе на студије у велике градове са намером да се никада не врате и већином са мислима упереним такође ка иностранству. Када имамо општинску власт огрезлу у корупцији, када је за посао у општинској управи и јавним предузећима потребна чланска карта СНС, када се о свему питају људи попут народног посланика Милосава Милојевића и председника општине Бојана Радовића, онда нажалост и не чуди зашто људи одлазе из Аранђеловца.

Да би се оваква ситуација променила, породична политика са фокусом на борбу против беле куге и промена пореске политике морају заузети прво место на листи приоритета сваке власти, од републичког до локалног нивоа. Тај процес ће бити дуготрајан, али је неопходан и мора почети што пре.

ОО Двери Аранђеловац 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: