Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Аранђеловац: Захтевамо ванредне општинске изборе у Аранђеловцу!

Иако је прошло само нешто више од годину дана од општинских избора у Аранђеловцу, који су одржани 3. априла 2022. године, ситуација у нашем граду је постала алармантна и зато захтевамо ванредне општинске изборе који би били одржани када и редовни локални избори у целој Србији! 

    Подсећамо јавност да је Српска напредна странка у претходном сазиву имала 27 од укупно 41 одборника колико има СО Аранђеловац. Данас их има 19, што је за 8 одборника мање колико су изгубили у 4 године, а у том периоду су изгубили и 2.000 гласова, што најбоље говори о незадовољству Аранђеловчана актуелном влашћу. Нама је јасно да је СНС у претходном сазиву општинског парламента у Аранђеловцу навикла да има само 2 опозициона одборника, а да их данас има 13, да су због тога нервозни и да им смета када им се на седницама скупштине општине говори у лице како уништавају Аранђеловац.

Разлога за нове општинске изборе има много, али су они кулминирали након последње седнице СО Аранђеловац када је одборник СНС Микица Васић устао са свог места, пришао одборничким клупама опозиције и претио, што је изазвало физички сукоб одборника, први у историји аранђеловачког парламентаризма. Свему је претходио говор пун увреда одборника и народног посланика СНС Јелене Миливојевић, која је након прекида седнице наставила да вређа одборника Српског покрета Двери Благоја Грковића, рекавши му да нема породицу и претивши му да ће и када буде завршио Правни факултет, моћи да ради само као конобар.

Нови општински избори, а након њих и нова општинска власт, су потребни јер у Аранђеловцу нема инвестиција нити нових радних места, бањски туризам у Буковичкој бањи је на најнижим гранама у својој историји иако смо некада били лидери у истом, корупција, страначко запошљавање и непотизам су на свом врхунцу, а колико је бахатост СНС-а отишла далеко говори чињеница да, и поред више упозорења које смо упутили општинској власти, функционери и запослени у општинској управи и јавним предузећима своје радно време проводе на штанду СНС у центру града, а не на својим радним местима.

Због свих ових разлога, општинска организација Двери из Аранђеловца захтева ванредне општинске изборе како би након њих пре свега зауставили пропадање града, а онда повели Аранђеловац ка економском и туристичком напретку и вратили му стари сјај какав заслужује.

ОО Двери Аранђеловац 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: