Српски Покрет Двери - Лого

Двери Аранђеловац: Зауставити рушење културно-историјског наслеђа у Аранђеловцу

Општинска организација Двери из Аранђеловца подржала је данас протест испред зграде општине Аранђеловац, а поводом почетка рушења комплекса „Аркаде“ у парку Буковичке бање.

    Од када је пре три и по године предузећу „Стублина“ из Аранђеловца продата „Букуљска нова слатина“, у чијем саставу се налазио и комплекс „Аркаде“, читав процес прате многе контроверзе. Прво је хотел „Старо Здање“ (такође део „Букуљске нове слатине“), који се налази под заштитом Завода за заштиту споменика култутре, препродат општини Аранђеловац за 500.000 евра. Незнањем, неспособношћу и занемаривањем од стране општинске СНС власти на челу са председником Бојаном Радовићем, овај симбол Аранђеловца и даље пропада, а ове године је избио и пожар који је „прогутао“ део крова. Целокупна грађевина је и даље незаштићена. Интересантна је и чињеница да је правни заступник предузећа „Стублина“ истовремено и лични адвокат председника општине.

Предмет приватизације у оквиру истог предузећа био је и хотел „Шумадија“, који се такође налази у парку Буковичке бање. Исти инвеститор је почео са реконструкцијом без икакве грађевинске дозволе, па је надлежна инспекција обуставила радове.

Сада је дошао на ред и комплекс „Аркаде“, чија је „реконструкција“, односно рушење почело пре два дана. Ради се објекту који је садржао отворени базен, као и спољашње и унутрашње купатило. Изграђено је давне 1938. године и представља културно-историјско благо Аранђеловца. Општинска власт је овом приликом издала дозволу за рушење и очигледно је да је трка за профитом надјачала скоро стогодишњу заоставштину којом се Аранђеловац поносио. Оно што је још чудније јесте и да су председник општине и инвеститор Аранђеловчани које очигледно одликује одсуство било какве свести о културно-историјском наслеђу у Аранђеловцу.

Због свега овога, у Аранђеловцу је данас одржан протест испред зграде општине, који су Двери подржале. Ми ћемо и даље радити у корист Аранђеловца и Аранђеловчана, а по промени сада већ танке већине у СО Аранђеловац, испитаћемо сва (не)дела носиоца јавних функција.

ОО Двери Аранђеловац

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: