Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Бачка Паланка: До несреће вероватно не би дошло да је ЈП ЕПС радило свој посао

Општинска организација Двери у Бачкој Паланци, као и ГрО Двери у Новом Саду изражавају велико разочарење радом Јавног предузећа Електропривреда Србије – Огранак Електродистрибуција Нови Сад. Посебно је то било изражено око активности и санирању штете након олујног невремена које је задесило Бачку Паланку и Нови Сад. Њихов рад или, боље речено, нерад, проузроковао је многе штете. Изгубљен је један млади живот, због система који не функционише.

      Изражавамо велико саучешће породици преминулог младића. Бол је велика и нико ту празнину породици не може да надокнади. Оно што се може урадити јесте да се одговорни за овако лош рад прозову именом и презименом. Да се унутар локалне самоуправе формира анкетни одбор, који би утврдио све околности које су довеле до несреће. Ако се утврди одговорност ЈП ЕПС за пропуст, тада тужилаштаво мора пред лице правде извести особе које су одговорне. Не сме више да буде места неодговорном понашању појединаца.

Сви ми знамо да је ЈП ЕПС уништено како би се лакше извршила приватизација. Ту су запослење нашли страначки кадрови, од којих многи не раде ништа, осим што ботују за своју странку. Администрације је превише, а правих радника који знају да раде свој посао веома мало. Највероватнији узрок лошег рада предузећа је недостатак квалитетних људи и стручњака, док са друге стране имамо вишак запослених и слабу организованост, али и незаинтересованост да се реше проблеми грађана.

Како се у будућности не би дешавали овакви немили догађаји, мора се знати ко је одговоран за смрт момка из Бачке Паланке, јер ако се из овог случаја не извуку поуке, несреће ће нам се опет дешавати, а да за то нико никада не одговара.

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: