Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Бачка Паланка: Штета је огромна али део штете се могао избећи!

Грађани Бачке Паланке су једна од оних општина које су најтеже погођена невременом и олујом. Природа је створила велики колапс од изломљених, поломљених и ишчупаних дрвећа до однешених делова крова или целих кровова. Услед невремена покидани су струјни каблови у многим месним заједницама. Веома су тешко погођена невременом места Младеново и Челарево. 

     Поразна је ситуација да су многи грађани чекали на струју данима. Можемо да разумемо да је ЈП Електродистрибуција у Бачкој Паланци, предузеће које нема капацитет да се озбиљно носи са већим хаваријама. Међутим ту њихову слабост не смеју да осете грађани. У тако изненадној ситуацији после невремена и олује било је за очекивати да ће ЈП „Електродистрибуција Бачка Паланка“ затражити помоћ од других електродистрибутивних предузећа, где није било потребе за великим интервенцијама на хаваријама и где је невреме причинило мање штете. Да је то учињено, струја и струјни водови би се довели много раније у функцију и грађани би добили преко потребну струју. Томе треба да се дода то да многи грађани нису имали ни воде, јер нису радиле пумпе због недостатка струје.

Поред многих поломљених бандера, полегнутог дрвећа, разбијених црепова, штета је направљена и у многим домаћинствима, тако што је због недосатка струје дошло до кварења хране у замрзивачима. Та врста штете најтеже је пала грађанима Бачке Паланке са мањим примањима,пензионерима, инвалидним лицима, незапосленима.

Покрајинска влада је определила средства за помоћ општинама које су страдале у овом невремену. Изражавамо сумњу да се на ову врсту штете није рачунало, а узрок је неорганизован рад једног јавног предузећа. Та врста штете се могла избећи само да је ЈП Електродистрибуција Бачка Паланка показала већи ниво одговорности према грађанима и тражила помоћ од више других предузећа.

Двери Бачка Паланка 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: