Српски Покрет Двери - Лого

Двери Београд: Београду су потребна решења, а не репресија

Још није ни сео у столицу градоначелника Београда, а Александар Шапић је својим изјавама већ успео да покаже незнање и некомпетентност за управљање престоницом.

    Новопечени еколог је дошао не „генијалну“ идеју како да смањи загађеност и гужве у Београду. Наиме, он је навео пример из неких земаља о забрани вожње аутомобила у шпицу особама које се саме возе, наговештавајући ту могућност у Београду. Овим је показао да је апсолутно залутао на функцију градоначелника јер је реализација овакве идеје у пракси немогућа, а стављање исте као приоритет је само доказ одсутства сваког смисла за организацију коју би морала да поседује особа на овој функцији. Уместо да се хитно позабави катастрофалним стањем у јавном градском превозу, пре свега у градском саобраћајном предузећу и „Беовоз“, оспособљавању и опремању возног парка, те да редовношћу, безбедношћу, брзином и удобности овог вида превоза утиче на грађане да га више користе у свакодневним активностима, њему прво на памет падају репресија и кажњавање.

Позивамо привременог градоначелника Шапића да хитно предузме мере за побољшање градског превоза, те да се поред улагања у нова превозна средства и поправку постојећих, изнађе модел за подизање стандарда и задовољства запослених у овим предузећима, јер је то основни услов за безбедан и квалитетан превоз. Због егзистенцијалних, безбедоносних проблема и тешких услова рада, јуче су радници ГСП „Београд“ одржали протест захтевајући њихово хитно решавање, јер је стање у овом предузећу изузетно тешко. Подржавамо оправдане захтеве радника и захтевамо њихово ургентно решавање јер ризикујемо тотални колапс јавног превоза.

Поред хитних мера за санацију стања у највећем градском превознику предлажемо и додатне мере ради растерећења градског превоза, а односе се на увођење нових експрес линија са периферије ка центру града како би се смањила потреба за коришћењем личних аутомобила при доласку на посао, да се уведе интервал у градској железници на 15 минута уз изградњу бесплатних паркиралишта уз постојећа стајалишта градске железнице и њихова повезивања линијама друмског превоза.

ГрО Двери Београд

 

*Извор фотографије: beograd.rs

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: