Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Београд: Колико су јавно-комунална предузећа спремна за зимску сезону и евентуална хаваријска искључења струје?

Градска организација Српског покрета Двери Београд јавно поставља питање руководиоцима ЈКП „Београдски водовод и канализација“, ЈКП „Београдске екектране“, Секретаријату за послове одбране, ванредних ситуација и координацију и Кабинет градоначелника, колика је погонска спремност целог система за евентуална хаваријска искључења струје у Београду током зимске сезоне?

   Нажалост, последњих недеља сведоци смо значајног погоршања електро-енергетске ситуације у Европи са тенденцијом додатног погоршавања, те смо као озбиљна државотворна странка забринути да у таквим околностима може доћи до хаваријских искључења електричне енергије у Србији и Београду, те постављамо питање надлежнима да ли су спремни на овакав могући сценарио и шта су до сада предузели да, уколико до њега дође, отклоне или умање штетне последице по грађане и њихову имовину? Да ли су сви погони, дистрибутивни системи, црпне станице, подстанице опремљени агрегатима како би се обезбедио њихов континуирани рад и у условима нестанка електричне енергије? Ако нису, да ли су плановима за хаваријска искључења, објекти кључне инфраструктуре изузети из плана искључења?

Ово су само нека од питања која се могу поставити у вези ове непријатне могућности, те апелујемо на институције града Беогада да хитно предузму мере као би се систем довео у стање у коме га ванредне ситуације не могу битно пореметити, те да грађани могу несметано користити услуге водовода, канализације и централног грејања.

ГрО Двери Београд

*Извор фотографије: Беоелектране/Википедија

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: