Српски Покрет Двери - Лого

Двери Београд: Колико су јавно-комунална предузећа спремна за зимску сезону и евентуална хаваријска искључења струје?

Градска организација Српског покрета Двери Београд јавно поставља питање руководиоцима ЈКП „Београдски водовод и канализација“, ЈКП „Београдске екектране“, Секретаријату за послове одбране, ванредних ситуација и координацију и Кабинет градоначелника, колика је погонска спремност целог система за евентуална хаваријска искључења струје у Београду током зимске сезоне?

   Нажалост, последњих недеља сведоци смо значајног погоршања електро-енергетске ситуације у Европи са тенденцијом додатног погоршавања, те смо као озбиљна државотворна странка забринути да у таквим околностима може доћи до хаваријских искључења електричне енергије у Србији и Београду, те постављамо питање надлежнима да ли су спремни на овакав могући сценарио и шта су до сада предузели да, уколико до њега дође, отклоне или умање штетне последице по грађане и њихову имовину? Да ли су сви погони, дистрибутивни системи, црпне станице, подстанице опремљени агрегатима како би се обезбедио њихов континуирани рад и у условима нестанка електричне енергије? Ако нису, да ли су плановима за хаваријска искључења, објекти кључне инфраструктуре изузети из плана искључења?

Ово су само нека од питања која се могу поставити у вези ове непријатне могућности, те апелујемо на институције града Беогада да хитно предузму мере као би се систем довео у стање у коме га ванредне ситуације не могу битно пореметити, те да грађани могу несметано користити услуге водовода, канализације и централног грејања.

ГрО Двери Београд

*Извор фотографије: Беоелектране/Википедија

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: