Српски Покрет Двери - Лого

Двери Београд: Незапамћена штета над флором

Последње снежне падавине у Београду, поред већ уобичајене неспособности актуелне власти да управља нашом престоницом и његовим комуналним службама, на светлост дана донеле су и један до сада толико невидљив проблем и безбедоносни ризик.

Дошло је до масовног изваљивања из корена четинара, а посебно оних из рода смрека, што је довело до закрчења и блокада саобраћајница и оштећења већег броја аутомобила. Пуком срећом није било теже повређених суграђана, а широм града смо имали ситуацију да су се ломила и пуцала и листопадна стабла. За већи број њих одговорност сноси „Зеленило“ Београд, које није на време извршило санитарну сечу, скинуло ризичне гране, оборила болесна, одумрла и ризична стабла. Грешке које су правили у формирању крошњи сада се мере десетинама хиљада евра штете, коју ће оштећенима морати да исплати град Београд као оснивач овог комуналног предузећа. Штета је још већа јер ово предузеће ни до дана данашњег није у потпуности раскрчило све саобраћајнице и уклонило претећа стабла од стамбених и других објеката, чиме се поред материјалне штете ризукује и безбедност и живот наших суграђана.

Српски покрет Двери је већ тражио оставке Зорана Радојичића, Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака због нерашчишћених путева како би на одговарајућа места дошли стручни људи, а не неспособни партијски кадрови СНС-а.

Српски покрет Двери ће након наредних градских избора чинити градску власт у Београду и јавно обећавамо да се овакве ситуације неће понављати у престоници. Унапређењем рада комуналних служби, давањем предности стручношћу над партократијом, израдом и унапређењем ГИС (географско информационог система) зелених површина и на тај начин идентифиацијом свих критичних локација, планским одржавањем, озелењавањем и пошумљавањем свих површина, ефекат невремена се значајно умањује, а правовременим реаговањем штета избегава и минимизује. Од изуетне важности је да се убудуће више слуша струка када се ради озелењавање парковских површина и стамбених насеља, јер поједине врсте дрвећа су склоније паду од других, те се и на тај начин могу предупредити штетни догађаји.

ГрО Двери Београд

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: